'Laž i manipulacija' / Krstičević demantirao optužbe o plagiranju rada na vojnoj školi u SAD-u: 'Hibridno se djeluje protiv mene'

Nakon optužbi da je plagirao završni rad ministar obrane reagirao je konferencijom za medije, ustvrdivši da je hibridni rat svakodnevno prisutan

27.11.2017.
17:21
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević održao je konferenciju za medije u povodu optužbi portala Index za plagiranje rada na vojnoj školi u SAD-u.

Image

Krstičević reagirao na optužbe za plagiranje rada na vojnoj školi u SAD-u

Image

Krstičević reagirao na optužbe za plagiranje rada na vojnoj školi u SAD-u

"Vidjeli smo na početku mandata, imali smo pokušaj hibridnog djelovanja na mene i na moj rad. Opet su hibridno krenuli na mene. Ja sam ratni zapovjenik 4. brigade, te šibenske i imotske brigade. Na početku mandata spominjali smu mi ratni zločin, govorili da ne mogu u BiH, da je ta 4. brigada, ubijala djecu i civile, vi znate da to nije istina. Otišao sam u BiH, ali nije bilo lako to skupa izdržati u tom danom trenutku, ali znam kako sam zpovijedao i kako su vojnici vodili rat", kazao je Krstičević, ustvrdivši da je hibridni rat u Hrvatskoj svakodnevno prisutan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinaru Indexa rekao je da laže i manipulira, istaknuvši da uopće nije riječ o njegovom završnom radu na vojnoj školi u SAD-u, već o seminarskom radu.

"Sve što je bilo citat, sve sam stavio u jedan rad i sve sam naveo na kraju pod literaturu", rekao je Krstičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj rad nije vezan uz akademsko zvanje, kazao je ministar obrane. "To je pregledni rad koji sam napravio u sklopu seminara, moj rad s kojim sam nakratko želio upoznati studente s ratom u RH, a s tim se zaključcima i danas borimo, da on nije građanski već obrambeni", rekao je.

"Očito nekome smeta sto razvijamo i moderniziramo Hrvatsku vojsku, što smo vratili vojsku u junački Vukovar, što smo sada na korak do Odluke o odabiru višenamjenskog borbenog aviona."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, o svom obrazovanju ministar je istaknuo: "Moje obrazovanje i moj ratni put su javno dostupni. Na svoje obrazovanje sam ponosan. Možete krenuti od osnovne škole, koju sam završio u Vrgorcu, nakon toga srednja vojna škola koju sam završio s odličnim uspjehom, pa vojna akademija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo