KRIVOTVORIO 12 LIJEČNIČKIH UVJERENJA? / Gradonačelnik Imotskog optužen zbog prijevare

Image

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv aktualnog HDZ-ova gradonačelnika Imotskog Ante Đuzela, i to zbog prijevare i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

10.3.2017.
9:10
VOYO logo

Konkretnije, radi se o 12 lažnih liječničkih uvjerenja. Kako mu je status HRVI-ja odobren uz 20-postotnu invalidnost, Đuzel je, po optužnici, oštetio državni proračun za 97 i pol tisuća kuna. Cijela priča krenula je u svibnju 2016. godine kada je splitska policija podnijela kaznenu prijavu protiv 54-godišnjeg Đuzela, piše Slobodna Dalmacija.

"Nemam komentara", rekao je Đuzel jučer. S obzirom na to da je još prošle godine kazao kako se, nakon 12 godina na vodećoj funkciji u gradu, više neće kandidirati za gradonačelničku poziciju na predstojećim lokalnim izborima, upitan je i ima li ta odluka veze s podizanjem optužnice ODO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema nikakve veze", odgovara Đuzel.

No, tako zatvoren nije bio kada je afera prvi put izbila u javnost, a ponovno ćemo citirati što je tada kazao za Slobodnu Dalmaciju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ranjen sam od gelera u desnu nogu kao pripadnik saniteta 115. brigade, i to 7. listopada 1992. u selu Čvaljina na Južnom bojištu. Svjedoci mog ranjavanja su i danas živi jer su u tom trenutku na mjestu mog ranjavanja našli bojovnici iz Zagvozda, članovi saniteta i izviđači 115. brigade. Ja nemam što kriti jer ja uistinu jesam invalid, a i danas osjećam poteškoće s tom nogom. Ali ja nisam kriv što moj zapovjednik saniteta dr. Željko Puljiz tada nije potpisao moje ranjavanje jer je tada i on sam bio ranjen".

Nakon što se general Krstičević, aktualni ministar obrane, javno ogradio od slučaja Đuzel, ustvrdivši da on nikada nije potpisao potvrdu o njegovu ranjavanju niti išta zna o okolnostima njegova stradavanja, gradonačelnik Imotskog "okrenuo je ploču" i rekao da se “Krstičević možda ne sjeća cijelog događaja”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo