PREDSJEDNIČKI IZBORI /

Tko ima šansu protiv Milanovića? Macan: 'Zbog glasova danih njoj, on neće uzeti pobjedu u prvom krugu'

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

'Ostali kandidati nemaju u pozadini stranku te veličine kao što su HDZ i SDP i automatski imaju puno manje šanse za pobjedu. Ono što je sada izvjesno je da Milanović najvjerovatnije neće pobijediti odmah u prvom krugu', smatra Macan

7.10.2024.
9:16
Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednički izbori sve su bliže, a kandidata je mnogo. Tko ima najveću šansu i može li itko stati rame uz rame s Milanovićem?

Razgovarali smo s Krešimirom Macanom, političkim komentatorom, koji nam je dao svoja predviđanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima li itko šanse protiv Milanovića u predsjedničkoj utrci?

"Najveći protivnik mu je Dragan Primorac. Sudeći po anketama, ima dobre šanse. Ankete su potencijal, a sada kako će se kampanja odviti još ćemo vidjeti. Iza njih dvojice stoje najveće stranke, a najveće stranke proguraju svoje kandidate do drugog kruga. Ostali kandidati nemaju u pozadini stranku te veličine kao što su HDZ i SDP i automatski imaju puno manje šanse za pobjedu. Ono što je sada izvjesno je da Milanović najvjerojatnije neće pobijediti odmah u prvom krugu", smatra Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VRHOVNI ZAPOVJEDNIK /

Plenković opleo po Milanoviću. A pogledajte gdje je bio predsjednik. Objavio je i snimku

Image
VRHOVNI ZAPOVJEDNIK /

Plenković opleo po Milanoviću. A pogledajte gdje je bio predsjednik. Objavio je i snimku

Hoće li Milanoviću naštetiti ili dobro doći prepucavanja s Plenkovićem oko slanja vojske u Ukrajinu?

"Prepucavanje s Plenkovićem jest Milanovićeva kampanja. Dok god se on prepucava s Andrejem Plenkovićem, Primorac u pozadini izgleda kao lutak, a pravi Milanovićev protivnik je i dalje Plenković. Cijela polemika oko vojske i uplitanja vojnika u rat Ukrajine i Rusije ide u korist Milanoviću jer on brani ikakvo sudjelovanje Hrvatske u tom ratu i 'čuva' vojsku", rekao je Macan.

Kekin je sigurna da ulazi u drugi krug. Kako to komentirate?

"Ivana Kekin neće baš tako lako ući u drugi krug. Najveći Milanovićev rival je Primorac, a Kekin iza sebe ima manju stranku, Možemo!. Ona će zasigurno uzeti nekih deset posto glasova liberalnih glasača i baš zbog tih glasova danih njoj, ali i broja kandidata, Milanović neće moći uzeti pobjedu odmah u prvom krugu", objašnjava Krešimir Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislite li da će se Miro Bulj kandidirati? Koja su vaša predviđanja o njegovom uspjehu na izborima?

"Kandidati kao što je on, a i većina ostalih kandidata, tu je da se plasira u javnost, reklamira stranku i postavi temelje za lokalne izbore. Puno njih smatra da će proći u drugi krug, da imaju velike šanse za pobjedu, ali realistično, šanse su jako male", završio je Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Pljušte reakcije na Milanovićevu odbijenicu Vladi: Hoćemo li slati vojnike u misiju potpore Ukrajini?

Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo
Još iz rubrike