I RAST CIJENE ENERGENATA / Krenula školska godina: Nema epidemioloških mjera, osmaši pišu nacionalne ispite, a ministar obećava...

Image
Foto: Screenshot RTL Danas

'Dobro znamo da su poskupili i energenti i prehrana i sredstva za čišćenje i papiri, sve što je neophodno za funkcioniranje škole', kaže Tatjana Bandera Mrakovčić, ravnateljica OŠ Nikola Tesla u Rijeci

5.9.2022.
19:35
Screenshot RTL Danas
VOYO logo

Više od 460 tisuća učenika vratilo se u školske klupe. A prvašići kao i obično uzbuđenje nisu skrivali. Ali njih je čak tisuću manje nego lani.

Sretni su učenici i ravnatelji koji su se nakon obnove vratili u svoje škole, a dok ove godine nastava počinje bez korona mjera, novi problemi nastaju zbog rasta cijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro znamo da su poskupili i energenti i prehrana i sredstva za čišćenje i papiri, sve što je neophodno za funkcioniranje škole", kaže Tatjana Bandera Mrakovčić, ravnateljica OŠ Nikola Tesla u Rijeci.

Do 2027. ministar obećava sve škole će raditi u jednoj smjeni i učenici će imati jednak standard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učenike ove godine čekaju promjene- svi osmaši će pisati nacionalne ispite iz 8 predmeta. Kada je riječ o državnoj maturi ispit iz hrvatskog jezika imat će samo jednu razinu, a esej će ponovno imati prag prolaznosti.

Više pogledajte u prilogu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo