Ovdje možete očekivati najveće gužve tijekom blagdana

Na svim cestama, a posebice onim gradskim, te u blizini trgovačkih centara, očekuju se gužve i pojačan promet.

23.12.2014.
18:28
VOYO logo

Najgušći promet očekuje se na autocestama A3 Bregana-Lipovac, A2 Zagreb-Macelj, te A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, a najprije će to osjetiti naplatne postaje oko Zagreba: Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Zaprešić gdje će pojačan promet biti cijelog tjedna, a osobito u srijedu, 24. prosinca, izvijestio je HAK.

Turisti koji će Božić željeti proslaviti na našoj obali, gužve mogu očekivati u Istri, duž Jadranske magistrale (D8) te u trajektnim pristaništima i lukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju se također očekuju velike gužve

Zbog produženog vikenda, gužve i pojačan promet u povratku očekuju se u nedjelju, 28. prosinca, cijeli dan, a osobito u popodnevnim i večernjim satima.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama, bit će u srijedu, 24. prosinca od 15 do 23 sata, u četvrtak, 26. prosinca od 14 do 23 sata i u nedjelju, od 12 do 23 sata. Zabrana vrijedi na važnijim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala), D9 (Metković-Opuzen), D21 (Kaštel-Kanfanar), D66 (Pula-Labin-Opatija), D23 (Žuta Lokva-Senj), ali na autocestama i na državnoj cesti D1, zabrana ne vrijedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pratitite vremenske uvjete na cesti i prilagodite se

Važno je upozoriti kako treba voziti oprezno u dane blagdana Božića i proslave Nove godine i Sveta Tri Kralja, kako u gradskoj vožnji (gdje moramo biti susretljivi, strpljivi i bistre glave) tako i na autocestama, prilagođenom vožnjom glede stanja kolnika i vremenskih uvjeta.

Bez obzira na vremenske uvjete, zimska oprema obavezna na autocestama i važnijim državnim cestama u unutrašnjosti zemlje, a njihov popis kao i kartu zimskih dionica možete naći ovdje. Za sve one koji svojim vozilom putuju izvan granica Lijepe naše na stranicama HAK-a mogu naći sve potrebne informacije o zimskoj opremi u europskim državama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo