SKUPLJENI SU POTPISI PROTIV PETROVA, ON JE ODMAH REAGIRAO: / 'Prvo ćemo raspravljati o Mariću. Nećemo se igrati kao što se igrao Karamarko'

Image
Foto: Pixsell

Klub zastupnika HDZ-a i zastupnici drugih saborskih klubova poslali su u saborsku proceduru prijedlog o razrješenju predsjednika Sabora Bože Petrova, a potpisalo ga je 79 zastupnika.

28.4.2017.
17:31
Pixsell
VOYO logo

Image
JANDROKOVIĆ: /

'Imamo 79 potpisa protiv Bože Petrova! On više nema legitimitet... Imamo li dovoljno ruku i za novu Vladu? Na dobrom smo putu...'

Image
JANDROKOVIĆ: /

'Imamo 79 potpisa protiv Bože Petrova! On više nema legitimitet... Imamo li dovoljno ruku i za novu Vladu? Na dobrom smo putu...'

Budući da prijedlog podnosi apsolutna većina zastupnika u Hrvatskom saboru, odnosno 79 zastupnika, traže da se taj prijedloga u skladu sa saborskim poslovnikom, odmah uvrsti u dnevni red sjednice Sabora kako bi se o njemu odmah mogla povesti rasprava, navodi se u prijedlogu objavljenom na internetskim stranicama Sabora.

Tko je sve potpisao protiv Petrova?

Prijedlog za razrješenje Petrova su osim zastupnika HDZ-a i nacionalnih manjina, potpisali i zastupnici HDS-a Branko Hrg i Goran Dodig, Josip Salapić iz HDSSB-a, Hrvoje Zekanović iz HRAST-a i Darinko Kosor iz HSLS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpis su dali i Kažimir Varda iz SMSH-a, reformist Darinko Dumbović te nezavisni zastupnik Željko Lacković.

Potporu smjeni Petrova dala su i sva trojica zastupnika IDS-a, Boris Miletić, Giovanni Sponza i Tulio Demetlika te petero zastupnika HNS-a, Ivan Vrdoljak, Anka Mrak Taritaš, Nada Turina-Đurić, Bernarda Toploko i Milorad Batinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrov ne misli odstupiti

Petrov je odmah nakon što je doznao da su skupljeni potpisi za njegovu smjenu komentirao tu vijest. Kazao je kako neće odstupiti, ali i da neće u saborsku raspravu u utorak odmah staviti točku o svojem opozivu.

On, kao i ostali Mostovci, vjeruje kako se radi o manevru kojim bi se izbjeglo da se uopće raspravlja o opozivu ministra financija Zdravka Marića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kada sve te potpise dostave, još to nisu napravili, onda će se uvrstiti u dnevni red, onako kako sam to već najavio.

Nećemo se igrati kao što se igrao Karamarko za vrijeme prošle vlade, one Tihomira Oreškovića. U trenu kada nisu htjeli dopustiti glasovanje o Karamarku, onda su išli rušiti vladu. Ići će sve po dnevnom redu, raspravit će se gospodin Marić i njegova uloga ministra, a onda možemo slobodno ići u točku o opozivu predsjednika Sabora', rekao je Petrov za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo