Na pomolu nove mjere? / Kozlevac za RTL Danas: 'Nismo za 'šrafljenje', ali situacija nas može natjerati na to kako bi ograničili koronu'

Broj novozaraženih u Hrvatskoj nezaustavljivo raste

6.11.2020.
18:30
VOYO logo

S obzirom na to da su neke županije poput Međimurske i Varaždinske već uvele strože epidemološke mjere zbog nepovoljne situacije, druge županije također razmatraju taj potez.

Iz Buja se javio RTL-ov reporter Boris Mišević koji je o tome što čeka Istru razgovaro sa šefomistarskog Stožera civilne zaštite Dinom Kozlevcem.

Istra ima dnevni rekord od 88 novooboljelih pa će ovog vikenda razmatrati eventualne nove mjere. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ćemo u ponedjeljak razmotriti stanje. Ono što se sada događa nismo očekivali. Nema importa virusa već kretanja u populaciji, u obiteljima i firmama i to zato što se ne drže mjera i distance. Ja svih pozivam da se uozbiljimo, da vodimo računa o maskama, distanci i mjerama jer to je ključna priča. Ako brojke normaliziramo, neće bit potrebe za novim mjerama jer one uvoijek stvaraju probleme", kazao je Kozlevac. 

Dodao je da mjere mogu biti u smjeru smanjenih događanja, da budu samo na razini obiteljskih događanja, a prostora ima i u ograničavanju sportskih događanja i natjecanja, ali to će se urediti na razini države. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo za šrafljenje, ne želim da to ljudi misle, ali situacija i prilika nas može natjerati na to kako bi ograničili koronu". 

Kozlevac je naveo i da podržava premijerovo mišljenje jer od početka komunicira da nisu za lockdown.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebat će nam vremena da stvari stavimo pod kontrolu, ali kako vidim idemo u dobrom smjeru", kazao je za RTL Danas.

Klinička slika bolesnika nu Istri nešto je teža nego prije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što danas imamo u bolnici je uglavnom srednje teška i teška klinička slika. Imamo ljude na respiratoru. Zahladilo je, vrijeme radi svoje. Idemo se organizirati da što prije normaliziramo situaciju", zaključio je Kozlevac. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo