KOVAČEVIĆEV KLUB JEDINI JE RADIO U LOCKDOWNU: / 'Bio je to hit. Dolazili su svi koji su nešto značili, Plenkovićev ministar tamo je kartao belu'

Image
Foto: pixsell

'Tako to ide. Sad se nitko ne sjeća, a dolazili su svi što su nešto značili', ispričao je bivši dužnosnik

23.9.2020.
22:16
pixsell
VOYO logo

Klub Dragana Kovačevića u Slovenskoj ulici u kojem su se organizirala druženja za elitu, a koji se našao pod povećalom zbog toga što se baš u njemu odigrala primopredaja mita od gotovo dva milijuna kuna, koju je u torbi unio poduzetnik Krešo Petek, bilo je mjesto koje su obilazili od Stjepana Mesića preko Zorana Milanovića, a navodno je i jedan od ministara Andreja Plenkovića tamo često kartao belu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ministara su viđena još najmanje trojica, a jedan od njih u rodbinskim je odnosima s Kovačevićem, otkriva Index, a zanimljivo je kako je za vrijeme lockdowna klub bio jedini prostor u centru Zagreba u kojem vas je konobar mogao poslužiti pićem i u kojem ste mogli u miru razgovarati u zatvorenom prostoru. Bili su tu organizirani brojni domjenci, a lokacija nije bila nepoznata ni suprugu bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Jakovu Kitaroviću.

Bivši predsjednik Stjepan Mesić, pak, ne skriva da je odlazio u Kovačevićev klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam s direktorom Janafa prijatelj, on je bio član HNS-a, ja sam kao član HNS-a se kandidirao za predsjednika Republike Hrvatske, s njim sam se više puta sastajao, bio u njegovom famoznom klubu koji ima 5-6 kvadrata i to svega par puta smo se našli", rekao je Mesić.

Šaroliko društvo

I jedan od bivših dužnosnika za Index je ispričao kako su izgledala druženja u famoznom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako to ide. Sad se nitko ne sjeća, a dolazili su svi što su nešto značili. Tu su bili česti tulumi odnosno domjenci. Poznate su bile zabave za Martinje, a tada bi zabava u tom prostoru znala trajati po cijeli dan. Da, da, ondje su dolazili svi. Baš svi. Od političara, glumaca, poznatih osoba pa do vas - novinara", kazao je taj bivši dužnosnik. Klub je, kaže, imao svog konobara, no piće, a ni hrana nije se naplaćivala. Kada bi bili domjenci, ljudi bi sami donosili i hranu i piće koje bi im se posluživalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klub je bio hit za vrijeme lockdowna ove zime, odnosno proljeća. Bio je to jedini objekt koji je radio. Imali su konobara i posluživali su piće. U zatvorenom prostoru mogli ste se družiti, popiti nešto. Bio je to tad hit", objašnjava. Sjeća se da je čest gost bio ministar u aktualnoj vladi Andreja Plenkovića koji je ondje sa svojim društvom igrao belu. a ondje je vidio još najmanje tri ministra.

"Da ne steknete krivi dojam, skupljalo se ondje vrlo šaroliko društvo, osim političara bili su tu i vaši kolege novinari, bilo je tu glumaca, ma mnogi da vam sad ne idem u detalje. Bit će ljudima neugodno", ispričao je za kraj bivši dužnosnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo