KOVAČ PRIZNAO DA SE U HDZ UVUKAO GUBITNIČKI MENTALITET: / 'Nakon pobjede ga nećemo dijeliti i donositi odluke na svoju ruku kao Plenković'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Miro Kovač tvrdi da je u HDZ-u potreban zaokret kako bi dobili parlamentarne izbore: 'Naši birači su se razočarali, a uvjeren sam da ćemo nakon 15. ožujka imati nov smjer u HDZ-u'

3.2.2020.
14:55
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Protukandidat Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a Miro Kovač rekao je kako su pripreme za unutarstranačke izbore u tijeku, da je potreban zaokret jer inače neće dobiti parlamentarne izbor. "Naši birači su se razočarali, a uvjeren sam da ćemo nakon 15. ožujka imati nov smjer u HDZ-u", dodao je Kovač u Dubrovniku gdje borave državni vrh i istaknuti HDZ-ovci na Dan grada i blagdan sv. Vlaha, javlja N1.

Uz Kovača je u Dubrovniku bio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a, kao i saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović, što budi nagađanja da bi se i on mogao pridružiti trojcu Kovač-Stier-Penava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOVAČ 'OPLEO' PO PLENKOVIĆU: /

'Spreman sam na sučeljavanje s njim. Ako više voli Bruxelles, može i tamo na francuskom ili na nekom drugom'

Image
KOVAČ 'OPLEO' PO PLENKOVIĆU: /

'Spreman sam na sučeljavanje s njim. Ako više voli Bruxelles, može i tamo na francuskom ili na nekom drugom'

Što će napraviti ako pobijedi?

Kovač kaže da pitanje što se sve zamjera Plenkoviću treba postaviti biračima. "Oni su rekli svoje na izborima za Europski parlament na kojima smo imali najlošiji rezultat otkad postoji HDZ. Ako je netko predsjednik stranke, sastavlja liste, vodi politiku HDZ-a i predstavlja hrvatsku Vladu onda je valjda za to odogovran. Mi ćemo nakon pobjede ići u široko okupljanje svih u HDZ-u, sigurno ga nećemo dijeliti i donositi odluke na svoju ruku kao Plenković s ratifikacijom Istanbulske.

Stranka ćemo biti svi mi, a ne predsjednik koji negdje sjedi, razmišlja o životu i donosi odluke na svoju ruku. Jasna je poruka Penave, Stiera i mene da nakon izbora u HDZ-u krećemo u pripreme za pralamentarne izbore", rekao je Kovač i dodao kako su na proslavi Sv. Vlaha pozvani kao gosti, te da ne vode kampanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U stranku se uvukao gubitnički mentalitet

Kovač nije posebno komentirao one koji su otvoreno stali na Plenkovićevu stranu, kaže da nikada ne bi na silu tražio da ga netko podržava i hvali. "Najvažnije mi je da u izborima članstvo odluči da moramo napraviti zaokret i svi zajedno krenemo u pripreme za parlamentarne izbore, te vratimo HDZ na pobjedničke staze, a ne stranku u koju se uvukao gubitnički mentalitet."

Što se zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića tiče, Kovač je rekao da do suradnje s Bandićem ne bi došlo da se poslušala opcija za koju se zalagao. "Da su se, nakon što je Plenković bez dogovora u stranci otpustio Mostove ministre, raspisali prijevremeni izbori, tada svega toga ne bi bilo", rekao je i dodao kako za GUP on ne bi glasovao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike