Kosorica održala presicu na temu 'usta moja hvalite me'

'Samo su svi govorili HDZ je zločinačka organizacija, HDZ je kriminalna stranka. Predsjednik SDP-a je govorio da sam na nezakonit način uzela stan i da je Vlada izdala Tihomira Purdu.

9.3.2011.
18:29
VOYO logo

'Svakako poštujući svakojake ankete, a bili smo svjedoci lažiranju nekih rezultata, znate kako to funkcionira u demokratskom svijetu. Ustav navodi kako stabilnost Vlade ovisi o potpori u parlamentu, naša je čvrsta', kazala je Jadranka Kosor.

Izjavila je to premijerka u srijedu na izvanrednoj konferenciji za novinare u sjedištu HDZ-a, a nakon što je upitana razgovara li se u HDZ-u i postoje li razmišljanja da bi se Vladu ipak trebalo raspustiti, budući da je podrška vladajućima pala na 13 posto prema istraživanjima javnoga mnijenja, prosvjede podržava 70 posto građana, koji u tisućama izlaze na ulice svaka dva dana sa zahtjevom da Vlada ode. Na Ustav i stabilnu parlamentarnu većinu pozvala se i nakon što je upitana koliko je Vladi prosvjednika na ulici potrebno da krene razmišljati o odlasku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko u demokratskom svijetu ima pravo prosvjedovati protiv čega želi, to se događa diljem svijeta i u EU", kazala je premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor.

Najavila je da će otići na Pantovčak na sastanak s predsjednicima parlamentarnih stranaka. Kada je upitana za komentar izjava predsjednika Ive Josipovića i Zorana Milanovića da održavanje izbora nakon referenduma za ulazak u EU može dovesti do izražavanja negativnog stava birača prema Vladi umjesto stvarnog stava prema EU, odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon završetka pregovora mi ćemo najaviti datum izbora. To će biti trenutak, ako se svi oni koji mogu, pridruže savezu za Europu", kazala je Kosor. Kosor je na konferenciji za medije poručila i da oporba na čelu s SDP-om nije za završetak pregovora s Europskom unijom, jer se iz njihovih postupaka vidi suzdržanost i nedostatak podrške radu Vlade.

Nabrojala je niz zakona koje je HDZ donio, pa i onaj o sprječavanju sukoba interesa koji nalaže svim dužnosnicima, lokalnim i državnim, da "u imovinske kartice unesu sve svoje - nakit, slike, tepihe, kuće i stanove".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo su govorili HDZ je zločinačka organizacija, HDZ je kriminalna stranka. Predsjednik SDP-a je govorio da sam na nezakonit način uzela stan i da je Vlada izdala Tihomira Purdu. Jedan dio javnosti, kao da im je povjerovao", kazala je Kosor.

"Unatoč svemu tome spremna sam razgovarati sa čelnicima oporbenih stranaka o tome što je najvažniji, povijesni cilj Hrvatske", kazala je Kosor, dodajući da će razgovarati čak i s Čačićem koji je Vladu nazvao brodom luđaka, a onda kapetanicu tog broda zvao u Sabor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez obzira na istraživanje javnog mnijenja, ne znači da će nekome vlast pasti s neba i da će taj netko postati premijer", kazala je Kosor pozivajući SDP na sastanak.

"Nadam se da Hrvatska neće biti talac nestrpljive i nezrele želje za vlast samo zbog vlasti!", poručila je dodajući da što se HDZ-a tiče, svi su nevini dok se ne dokaže suprotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je bilo onih koji su se ogriješili o zakon, sve nas posramili i nanijeli nam zlo, to nije razlog da se 220.000 ponosnih članova proglašava kriminalcima.

Vezani članci:

arti-201103080579006 arti-201103080856006 arti-201103080434006 arti-201103090276006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo