Kosorica izgubila živce, vikala na Predsjedništvu

'Dosta je više toga! Dosta je klipova i podmetanja! Što da sad radimo?!', navodno je uzrujano vikala Jadranka Kosor na sjednici Predsjedništva HDZ-a uoči konferencije za novinare.

28.10.2011.
13:24
VOYO logo

Nakon što je u HDZ stigao pisani zahtjev za proširenjem istrage o korištenju crnih fondova, zbog čega je šefica stranke u četvrtak i sazvala konferenciju za novinare, Jadranka Kosor o svemu se telefonski čula i s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem.

Bajić 'posjetio' Vladu?

Razgovor se odigrao u srijedu nešto iza 16 sati, piše Slobodna Dalmacija, navodeći kako unatoč napisima da je Bajić taj dan viđen u Vladi, to nitko još nije potvrdio. No, dva sata nakon što je s njim razgovarala telefonom, Kosor je okupila vodstvo stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosta je više toga! Dosta je klipova i podmetanja! Što da sad radimo?!", navodno je uzrujano vikala Kosor na sastanku na Trgu žrtava fašizma. Kako bi pokazala slogu u vodstvu, u četvrtak ujutro u stranku je pozvala cjelokupni vrh. Održala je sjednicu proširenog Predsjedništva, na kojoj su bili svi ministri, pa i Tomislav Karamarko. Većina njih Bajiću je prebacivala to što se u posljednjem trenutku prestrojava na stranu Kukuriku koalicije.

Šeks smirivao situaciju

Izvori iz HDZ-a tvrde da je Kosor na konferenciji za novinare namjeravala nasrnuti na Bajića, ali da ju je u tome spriječio Vladimir Šeks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To bi moglo biti kontraproduktivno", uvjeravao ju je na sjednici Predsjedništva pojašnjavajući kako to javnost to ne bi dobro primila.

Da je ljuta zbog situacije Kosor pred novinarima nije mogla sakriti. "Mi smo demokratska stranka, imamo puno novca od članarine i iz državnog proračuna i imamo pravo na legalne donacije", zaključila je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su je novinari zatražili da komentira pokretanje istrage u vrijeme predizborne kampanje, odgovorila je da HDZ kao politička stranka ima pravo razmišljati o tome da je ovaj tajming izabran da bi se naštetilo stranci.

specijal-201012070191004-Crni fond HDZ-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo