Kosorica neugodno iznenadila konkurente

Kosor je kazala kako je njezina kandidatura poruka svima onima koji su cijelo vrijeme govorili da će se povući i koji su joj poručivali da bi joj bilo bolje da se povuče.

30.3.2012.
12:31
VOYO logo

Jadranka Kosor danas je i službeno najavila svoju kandidaturu za šefa HDZ-a. Na predstavljanju svog programa predložila je da se kompletno vodstvo stranke, osim predsjednika HDZ-a, bira na izbornom saboru 20. svibnja, a da se šef stranke bira 1. srpnja. I to prema izmijenjenom statutu po principu jedan čovjek jedan glas, piše Večernji list.

Kosor je kazala i kako je njezina kandidatura poruka svima onima koji su cijelo vrijeme govorili da će se povući i koju su joj poručivali da bi joj bilo bolje da se povuče. No, ona je odlučno rekla da neće odustati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj: Spriječiti plan da HDZ padne na 5 posto

Kosor je na predstavljanju programa kazala i kako joj je cilj spriječiti plan da HDZ padne na pet ili tri posto glasova. "Taj plan postoji, ali nećemo ga dozvoliti i vjerujemo kako ćemo ovim planom spriječiti da se taj plan i realizira", ustvrdila je Kosor.

Aktualna šefica HDZ-a kazala je i kako je u temelju njezinog programa inzistiranje na zaštiti Hrvatske kao socijalne države, zaštiti hrvatskih branitelja, imena dr. Franje Tuđmana te kršćanskih vrijednosti. Tu su i gospodarska pitanja i poticanje gospodarskog razvoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor je ustvrdila i kako nije istina da tek sada počinje proces demokratizacije HDZ-a jer da je "HDZ uveo demokraciju u Hrvatsku pod vodstvom Franje Tuđmana". "Ako je bilo tko smatrao da živi i radi u nedemokratskoj stranci koja mu je omogućila da bude saborski zastupnik i ministar, onda je trebao reći doviđenja", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo