zabrinuti za demokratske procese / Kosor optužio SDP: 'Milanović razbija MOST metodama iz totalitarnih vremena'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Ne želimo prejudicirati za koga će se Most opredijeliti, ali ono što sigurno kao Domoljubna koalicija i stranka nećemo raditi, nećemo ih pojedinačno zvati na sastanke, nećemo raditi ništa da ih razbijamo, nećemo ih sigurno pratiti, prisluškivati, tajno snimati niti raditi bilo kakve akcije koje bi štetile našim pregovorima', poručio je Kosor

13.11.2015.
12:45
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor optužio je u petak SDP da razbija Most metodama iz totalitarnih vremena te izvijestio kako je sa stranačkim kolegom, novoizabranim zastupnikom Dariom Hrebakom potpisao zajednički zahtjev svih zastupnika Domoljubne koalicije da im predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kao relativnim izbornim pobjednicima povjeri mandat za sastavljanje vlade.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi u HSLS-u smo kao liberalna i demokratska stranka ozbiljno zabrinuti za demokratske procese u Hrvatskoj nakon završenih parlamentarnih izbora. Umjesto da raspravljamo o reformama i o stručnoj vladi koja ih treba provesti, isključivo se bavimo temama tajnih praćenja, tajnih snimanja, medijskih spinova, međusobnog tlačenja. Šokirani smo aktivnostimma u razbijanju Mosta, političke opcije koja je ostvarila značajan izborni rezultat i očito su se sve sile usmjerile da to razbiju", kazao je Kosor na konferenciji za novinare u središnjici stranke.

Izvijestio je kako je na sastanku čelnika Domoljubne koalicije zaključeno kako će se od predsjednice zatražiti mandat na temelju osvojenih 59 saborskih mandata te ustvrdio kako će im se pridružiti i neki drugi zastupnici, no nije želio otkriti o komu se radi, no potvrdio je da nije riječ o ljudima iz Mosta.      

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želimo prejudicirati za koga će se Most opredijeliti, ali ono što sigurno kao Domoljubna koalicija i stranka nećemo raditi, nećemo ih pojedinačno zvati na sastanke, nećemo raditi ništa da ih razbijamo, nećemo ih sigurno pratiti, prisluškivati, tajno snimati niti raditi bilo kakve akcije koje bi štetile našim pregovorima", rekao je Kosor.

Dodao je kako će se s Mostom službeno pregovarati na čelu s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom kad to Most bude želio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Organiziranim medijskim spinovima" nazvao je informacije da dvojica HSLS-ovih zastupnika pregovaraju o prelasku u SDP-ovu koaliciju. "Normalno da HSLS, koji je dio Domoljubne koalicije", ostaje čvrsto sa svojim partnerima. Zašto se ne postavlja pitanje hoće li zastupnici HNS-a, HSU-a ili Laburista preći u Domoljubnu koaliciju? Uvijek se spina HSLS i ovdje želimo jasno i glasno reći da nema nikakve šanse da bismo surađivali s bilo kojom političkom opcijom osim sa strankama s kojima smo zajedno na listi ušli u Sabor", naglasio je Kosor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo