Kosor opet zaključuje: Kao što znate lipanj nije datum!

'Nisam govorila o datumu, nego o kraju lipnja, koji kao što znate nije datum!

7.4.2011.
18:14
VOYO logo

Iako Hrvatsku vidi kao 28. članicu EU, na pitanje je li lipanj za Hrvatsku "uhvatljiv" ili je završetak pregovora izgledniji u listopadu, Barroso je odgovario kako se ne može obvezati na konkretan datum.

"Mi smo i ranije govorili da su sadržaj i kvaliteta daleko važniji od brzine. Moram naglasiti da je to vrlo ambiciozan cilj, ali hrvatska Vlada je i u prijašnjim razdobljima ispunjavala ambiciozne ciljeve" rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jadranka Kosor još je jednom ponovila da će učiniti sve da se do lipnja ostvare hrvatske ambicije.

"Nisam govorila o datumu nego o kraju lipnja, koji kao što znate nije datum. Ako čovjek ili skupina ljudi kao što je Vlada nema ambiciju, hrabrosti, odlučnosti i volje te ako si ne postavlja manje ili veće ciljeve, onda ne može napraviti ništa. Mi i dalje vjerujemo da možemo obaviti naš posao. Imamo snage, volje i mogućnosti i predano ćemo raditi do zadnje sekunde" izjavila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ovu prigodu Kosor je na rever svog sakoa stavila broš Europske unije.

Hrvatska premijerka u posljednjih je nekoliko mjeseci barem u pet navrata rekla da će do kraja lipnja okončati pregovore s Europskom unijom (nije se ograđivala da je to ambiciozan cilj)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učinila je to još 17. studenoga na konferenciji Hrvatska u europskoj uniji u Osijeku kada je izjavila da će Hrvatska cijeli posao oko pregovora s Europskom Unijom okončati do kraja mađarskog zasjedanja EU-om odnosno do lipnja 2011. godine.

"Tada ćemo ponosno moći naglasiti da se Hrvatska vratila kući, europskom civilizacijskom krugu kojem je oduvijek i pripadala", zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično je ponovila i 3. siječnja pri posjetu pulskom Uljaniku. "Hrvatska će u proljeće zatvoriti poglavlje 8. u pregovorima s EU, a pregovore će okončati do kraja lipnja", rekla je.

"U odlučujućem smo trenutku. Privremeno izvješće Europske komisije naznačuje da je pregovore moguće zaključiti u lipnju", poručila je Kosor europskim pučanima 3. ožujka na na otvaranju skupa te stranke u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I 24. ožujka nakon sastanka s koalicijskim partnerima ponovila je istu tvrdnju da se završetak pregovora očekuje s krajem lipnja, da bi na sjednici Vlade 6. travnja ponovno izgovorila: "Naš cilj i dalje, unatoč svim osporavanjima iz političkih krugova, ostaje kraj lipnja kao trenutak kad želimo završiti pregovore s EU-om. Dugo pregovaramo, vrijeme je da to i završimo, mi to možemo i ne posustajemo".

Pa neka Barosso kaže drugačije!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201102080003006 arti-201104060568006 arti-201104060729006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo