KOSOR KRITIZIRA STRANKE: / 'Diže mi se kosa na glavi od riječi 'reforme''

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

"Kad god izbori bili - svašta je moguće. Očito se okupljaju dva velika bloka, ali problemi i dalje bujaju.

23.6.2015.
10:20
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

Bivša premijerka govorila je i o članstvu u Europskoj uniji budući da se uskoro bliži druga obljetnica ulaska u europsku obitelj.

Na pitanje je li Hrvatska uspjela kapitalizirati drugu godinu članstva, Kosor je odgovorila da "treba gledati šire od toga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glavni dobitak su stupovi EU: demokracija, mir, razvoj demokracije i zbog toga sam više nego zadovoljna da smo članica. No, u životu i politici kao da nismo svjesni toga. Imamo ravnopravni glas u EU i tako se moramo postaviti. Tu smo mogli napraviti puno više, naravno, i u povlačenju sredstava", kazala je Kosor.

"Gubimo vrijeme prepirkama"

Kosor je također kazala kako "nismo imali dobar plan". Smatra da se Vlada trebala usredotočiti na to "kako da svi, od Vlade do lokalne zajednice, mogu povući novac za dobre projekte".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini mi se da mnogi misle da će novac padati s neba, a mi gubimo vrijeme u prepirkama", izjavila je Kosor.

Mišljenja je da su naši eurozastupnici "premalo vidljivi" te da trebaju "biti više prisutni u hrvatskoj javnosti i tumačiti zašto smo dio EU".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kratko je komentirala i Aleksandra Vulina koji je blaženog Alojzija Stepinca nazvao "ustaškim vikarom".

"On ili bilo koji drugi političar mora paziti što govori, ali Vulin je i inače poznat po tome da govori ono što se Vučić ne usudi. Zaista ima retoriku koja nije primjerena europskom političaru. Kada to stavite u kontekst da se srpska Vlada nikada nije ogradila od Šešeljevih izjava, onda shvaćate da to ne vodi u dobrosusjedske odnose. Ovo je pouka. Na takve stvari treba reagirati i detektirati o čemu se to zapravo radi", rekla je Kosor za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

N1/Danas.hr

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo