Kosor u suzama dočekala odluku vrha HDZ-a

'Od trenutka kad se izglasa ta odluka, ja postajem obična zastupnica.

12.6.2012.
22:19
VOYO logo

Predsjedništvo HDZ-a na sjednici u utorak smijenilo je s potpredsjedničkih mjesta u Saboru Jadranku Kosor i Vladimira Šeksa. Klubu zastupnika te stranke za nove je kandidate Predsjedništvo predložilo Tomislava Čuljaka te Željka Reinera, nekadašnjeg ministra zdravstva, a Klub zastupnika o tome će odlučivati u srijedu.

Samo dvoje suzdržano

Samo dvoje članova bilo je suzdržano, a svi ostali su glasali za smjenu Jadranke Kosor i Šeksa, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gostujući u Dnevniku 3 Hrvatske televizije Kosor je kazala da ju je odluka razočarala.

"Jesam, razočarana sam. Ovo je poruka ljudi koje sam ja upisala u HDZ. Poruka po kojoj vidim da nisam dobrodošla. A smatram da sam sve vrijeme radila predano, iz sve snage i u nemogućim uvjetima. Poderala sam ja dosta cipela za ovu stranku i ovom me se porukom šalje u političku ropotarnicu", kazala je Kosor. Pritom je istaknula da nisu svi smijenjeni, te da su oni koji su bili na čelu nekih odbora, a Karamarku bili protukandidati, ostali voditi odbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo Šeks i ja ne ostajemo", dodala je ističući da ipak ostaje vjerna stranci. Na pitanje urednice kako komentira najave novog šefa stranke da će se moći voziti u stranačkom autu te da postoji mogućnost da vodi neki odbor, Kosor je kazala: "Da je to htio ponuditi, već bi to učinio na današnjem sastanku."

Nije mogla sakriti suze

U izjavi za Novu TV Kosor nije mogla skriti suze. Kazala je da bi voljela čuti argumente za smjenu, osim da trebaju puhati novi vjetrovi u HDZ-u. "Od trenutka kad se izglasa ta odluka, ja postajem obična zastupnica. Dakle, bez ikakvog prostora za rad, bez ikakvih uvjeta za rad i mislim da je to najvažnija poruka", kazala je Kosor, koja je potom pokušala demantirati da je razočarana, ali ju je glas izdao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad nekoga smjenjujete u Saboru i zastupnici dižu ruku, to sasvim sigurno jest neka vrsta sramoćenja. Ja mislim da ako nešto nisam zaslužila, onda nisam zaslužila sramoćenje", kazala je Kosor podsjetivši da se 24. lipnja ove godine puni godina dana kako su završeni pregovori s EU.

"I godinu dana nakon toga ja dobivam poruku da ne trebam HDZ-u", kazala je Kosor kroz suze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo