JE LI TO SKRIVENA KAMERA? / Tragikomedija u Poreču: 'Cijepljenje je počelo u 10 sati. Nakon 10 minuta liječnici su izašli van i rekli da - nemaju više cjepiva'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Cijepljenje bez najave je počelo u 10 sati sa Pfizerom. U 10:10 liječnici su izašli van i rekli da cjepiva više nema...'

11.7.2021.
15:01
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Nezadovoljni brojem cijepljenih osoba u Hrvatskoj, premijer Andrej Plenković, ministar zdravstva Vili Beroš kao i članovi Nacionalnog Stožera uz potporu lokalnih odlučili su intenzivirati kampanju cijepljenja. Građane stoga pozivaju na cijepljenje bez prethodne najave, no situacija u Poreču pokazuje kako u provedbi njihova nauma ne ide sve tako glatko.

Protekle subote je na punktu porečke Osnovne škole Finida u 10 sati bila gužva jer su se građani mogli cijepiti bez najave te se činilo da je javni poziv uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijepljenje bez najave je počelo u 10 sati sa Pfizerom. U 10:10 liječnici su izašli van i rekli da cjepiva više nema jer je nestalo! Ja sam se dva puta htio cijepiti, dva puta neuspješno“, požalio se čitatelj portalu Dnevnik.hr.

"Kako da budemo odgovorni? Kada i dođemo na cijepljenje istog nema“, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KRAH CIJEPLJENJA? /

Velesajam zjapi prazan, mladi se ne žele cijepiti; Početkom tjedna najavljen sastanak s Tomaševićem

Image
KRAH CIJEPLJENJA? /

Velesajam zjapi prazan, mladi se ne žele cijepiti; Početkom tjedna najavljen sastanak s Tomaševićem

NZJZ: ' Na cjepni punkt je došlo 200-injak osoba koje su trebale drugu dozu'

Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije pojasnio je što se dogodilo na terenu, rekavši kako je 15 osoba koje su se željele cijepiti Pfizerom zamoljeno da dođu nadolazeću srijedu.

"Janssena je bilo na raspolaganju. Naime, na cjepni punkt je došlo 200-injak osoba iz drugih županija koje su trebale drugu dozu i to bez ikakve najave. Javni poziv je kao sto znate samo za necijepljene. Kako bi im se izašlo u susret i povećala procijepljenost, tih 200-injak osoba je dobilo drugu dozu, a trošene su planirane doze za javni poziv", objasnila je epidemiologinja NZJZ-a Istarske županije Danijela Lazarić Zec za Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građane koji iz drugih županije dolaze po druge doze cjepiva NZJZ Istarske županije moli da ne dolaze bez najave kako se ne bi nepotrebno stvarale gužve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo