i to je moguće /

Konzum će od države tražiti 120 milijuna preplaćenog poreza

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Porezna uprava ne mora se složiti s poslovnim izvješćem Konzuma i može poslati svoje ljude da dublje pročešljaju 'novu' poslovnu bilancu 'Agrokora'

12.10.2017.
14:21
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Jedan od rezultata revizije financijskog izvješća trgovina Konzuma glasio je kako je kompanija u 2015. godini ostvarila poslovni gubitak od 1,4 milijarde kuna, unatoč prvotnom izvješću u kojem je navedeno kako je ostvarena dobit od 235 milijuna kuna, piše Slobodna Dalmacija. 

To omogućuje sadašnjoj izvanrednoj upravi Agrokora, odnosno Konzuma, da za tu godinu zatraži povrat uplaćenog poreza na dobit, a ako je u toj godini stopa poreza na dobit iznosila 20 posto, to znači da će Konzum zatražiti povrat poreza za 2015. u iznosu od oko 60 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, budući da tvrtke porez na dobit plaćaju unaprijed putem akontacije, Konzum je i tu akontaciju u 2016. platio negdje u visini od oko 60 milijuna kuna, što znači da će uprava Konzuma zatražiti preplaćeni porez na dobit u iznosu od oko 120 milijuna kuna.

Naravno, Porezna uprava ne mora se složiti s poslovnim izvješćem Konzuma i može poslati svoje ljude da dublje pročešljaju 'novu' poslovnu bilancu 'Agrokora' za 2015. i 2016. koju je sastavila izvanredna uprava i revizijom potvrdila tvrtka Pricewaterhouse and Cooper's, piše Slobodna Dalmacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo