nedovršene misli / Komunikacijska stručnjakinja analizirala Todorićevo obraćanje: 'Jasno je pokazao da je pod stresom'

Teško je pronalazio riječi, ponavljao se i skakao je s jedne misli na drugu. Sve to, smatra stručnjakinja za komunikaciju, znakovi su velike nervoze.

11.4.2018.
19:08
VOYO logo

Nervoza, nedovršene misli i zamuckivanje. To su kod Ivice Todorića u jučerašnjem obraćanju medijima primijetili komunikacijski stručnjaci. Nekad najmoćniji Hrvat, danas bjegunac od hrvatskog pravosuđa, pokušava  dokazati da je žrtva političkog progona. Pritom je po tko zna koji put za sve optuživao ista imena. 

Stručnjaci za komunikaciju kažu da je svojim zamuckivanjima jasno dao do znanja da je pod velikim stresom. "Uslijedilo je izlaganje obilježeno nekoherentnim tijekom misli i rečenica u vrlo nervoznoj i nesigurnoj izvedbi. Teško je pronalazio riječi, ponavljao se, skakao je s jedne misli na drugu. Sve to je bilo obilježeno i nervoznim izrazima lica, drhtavim, nesigurnim gestama", rekla je stručnjakinja za komunikaciju Ana Šimunović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sam spomen Agrokora, čini se, Ivica Todorić gubi kontrolu. Jučer je, između ostalog, komentirao i nagodbu za koju je reka ako prođe da će to biti "katastrofa za Hrvatsku".

"Najavljuje kataklizmu govoreći kako će se sve to urušiti, kako se sve to mora urušiti. Time želi izazvati strah u javnosti, ali isto tako utjecati na stav koji će javnost zauzeti naspram raspleta situacije u Agrokoru", kaže Šimunović te dodaje kako u argumentaciji koju je razvio na blogu i YouTubeu, putem kojih se do sada oglašavao, nedostaju dokazi. "Pogotovo dokazi tezi da je žrtva, a ne krivac, koju Ivica Todorić nikad u svojim javnim nastupima još nije iznio", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jučerašnjoj 20-minutnoj izjavi Todorić se osvrnuo i na izvanrednu upravu i, omiljenu mu, ministricu Martinu Dalić za koju je kazao kako se "ne može kontrolirati".

"Zamjetno je bilo etiketiranje gospodina Peruška i ministrice Dalić koje više pripada uličnom govoru nego primjerenoj javnoj komunikaciji", objašnjava stručnjakinja za komunikaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, Todorić je za izvanrednog vladinog povjerenika za Agrokor rekao da "taj čovjek, da ga malo brže pitaš kak se zove, ne bi znao". "On je drag čovijek, uzet si ga doma za društvo i ne znam kaj. Al kakav Peruško", rekao je Todorić što je za stručnjakinju za komunikaciju jasan znak nervoze, nesigurnosti i dekoncentracije. 

Sve to još je jedan pokazatelj da se donedavno najmoćniji čovjek u Hrvatskoj teško snalazi u ulozi bjegunca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo