policajci za životinje / Komunalni redari brinut će čiste li vlasnici za psima, spašavat će zalutale, ali i paziti da ne budu zanemarivani

Glavnim gradom u sljedećim tjednima trebali bi šetati policajci za životinje. Njihov posao nimalo lak - jer samo jedna šetnja otkriva koliko smrdljivih mina ostavljaju vlasnici pasa

9.10.2016.
19:03
VOYO logo

Harley ima dvije godine, udomljena je i ona, baš kao i njezina vlasnica znaju kako se ponašati u gradu. 

Podupiru ideju policije za životinje jer znaju da voljeti psa znači - brinuti se za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno se nadam da će se te mjere provoditi, da se dovede red, da se neodgovorni vlasnici pasa kazne kako bi svima bilo lakše živjeti u našem gradu", Irena Smojver, vlasnica psa.

Zagrebom bi se, zato, uskoro trebali šetati komunalni redari. Oni će se brinuti za to čiste li vlasnici za svojim psima, spašavat će zalutale ljubimce, ali će i paziti da ne budu zanemarivani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znači ti imaš svog psa, ti o njemu moraš brinuti, to je tvoja odgovornost. Svaki pas koji je pobjegao i završio na cesti je potencijalna opasnost za ostale sudionike u prometu, za njihovu imovinu, dakle mi trebamo s druge strane štititi i građane od takvih situacija", objašnjava Jadranka Dragović, Savez udruga za zaštitu životinja grada Zagreba SUZA.

Jer zbog nemarnih vlasnika psi i mačke svaki dan ostaju na cesti. Kim i Uma, Bibi i Nike, ali i Stela - samo su neki od tisuće napuštenih pasa u Hrvatskoj.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Psi su samo jedni od životinja koji pate zbog našeg odnosa prema životinjama, mnogo ih je napuštenih, zlostavljanih. Svake godine muku mučimo s udomljavanjem životinja koje je neko napustio", kaže Luka Oman, predsjednik Udruge Prijatelji životinja.

Na zagrebačkom Bundeku danas su znanje pokazali i zaštitarski psi - i iako je još mlada - Joy će uskoro dobiti svoj prvi posao na kojem će tragati za eksplozivom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaštitarski psi trebaju biti socijalizirani, trebaju se znati ponašati u okolini, ne reagirati na pse, ne reagirati na ljude", Ivana Prstec, Udruga Alfa Canis.

I poput ovih discipliniranih pasa - trebali bi se disciplinirati i neodgovorni vlasnici zbog kojih simpatični dlakavci svaki dan gube svoje domove. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko želite udomiti Kima ili Umu, kontaktirajte udrugu Futura, za Stelu se javite udruzi Rina iz Sesveta, a ako želite postati udomitelji Bibi ili Nike, javite nam se INBOX Vijesti.hr.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo