Krenulo prikupljanje potpisa / Kome su građani dali svoj potpis za kandidaturu: 'Izvezla sam zvijezdu repaticu jer ona je zvijezda'

Građani mogu podržati samo jedno ime

23.11.2019.
7:50
VOYO logo

Čim je počeo petak, počelo je i prikupljanje potpisa za kandidature na predsjendičkim izborima. Većina kandidata krenula je u akciju jer imaju 12 dana kako bi prikupili potrebnih 10.000 potpisa.

Velike gužve na štandovima baš i nije bilo, osim tamo gdje su se pojavili kandidati koji vode u anketama. S druge strane, neki pozivaju na prikupljanje potpisa putem društvenih mreža dok se na njihovim štandovima događaju incidenti. 

I kao kandidatkinja i kao predsjednica, Kolinda Grabar-Kitarović prvo je dala potpis svojoj kandidaturi, a onda kao šefica države sudjelovala u Zadru na Danu županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pobjedu temeljim na svom programu, na boljim plaćama i radnim mjestima u Hrvatskoj, na brizi za starije sugrađane kojima treba posvetiti više pozornosti, na inovacijama, razvoju gospodarstva, razvoju demokracije, borbi protiv korupcije", nabrojala je je Grabar-Kitarović. 

Da je već prikupila 10.000 trebnih potpisa pohvalila se u petak tijekom poslijepodneva, a u pobjedu su uvjereni i oni koji su joj dali potpis:

"Od početka podržavam njene stavove i samo naprijed", poručuje Vjekoslav iz Zadra, a jedna starija gospođa rekla je da je za predsjednicu izvezla zvijezdu repaticu, jer je ona zvijezda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Zoran Milanović prvi dan prikupljanja potpisa proveo je na Jadranu. Iz Pule, uz podršku IDS-a, poručio je kako ide u žestoku i poštenu borbu: "Ne mogu raspisivati referendume, ne mogu ljudima dijeliti novac. Stoga upozoravam birače da ne nasjedaju na trikove koje slušaju od mnogih kandidata, predsjednik ne upravlja novcem, to radi premijer".

Podršku mu je potpisom dao i šef SDP-a, ali i građani. Slavjanka podržava Milanovića "zato što želim da našu zemlju netko predstavlja pravo, a ne ovaj cirkus". Alice će za njega glasati jer je, kaže, kao premijer držvu doveo u red. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miroslav Škoro družio se s biračima u centru glavnog grada.

škoro:  "Tko kaže da će biti drugog kruga? Možda netko pobijedi u prvom krugu", rekao je Škoro te dodao: "Ja nisam počeo prljavu kampanju, nisam je vodio i neću je voditi. To je ispod razine moga dostojanstva i žao mi je ljudi koji to rade"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A zašto će glas dati Škori, pitali smo Zagrepčane. 

"Zato što lijepo pjeva i njegove izjave kakav bi predsjednik trebao biti meni se sviđaju", rekla je Ruža. I Josipi se Škoro sviđa kao pjevač, a misli i da će biti dobar predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario Juričan vidi se u drugom krugu predsjedničkih izbora. A na tronu ga vide i njegovi simpatizeri.

"Hrvatska može samo s korupcijom dalje. Aposlutno se vidim u drugom krugu", rekao je Juričan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prikupljanju 10.000 potpisa nada se i kandidatkinja Radničke fronte Katarina Peović, uz jasan cilj: "Želim promovirati ideju demokratskog socijalizma, odnosno temeljnog, korjenitog zaokreta u našem društvu". 

Nezavisni kandidat Vlaho Orepić tvrdi da je blizu brojke od 10.000 potpisa. "Već je gotovo to skoro, infrastruktura radi, ipak to vojska radi", rekao je Orepić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok Mislav Kolakušić putem Facebooka traži potpise, na njegovu štandu došlo je do incidenta s volonterom koji nam je želio zabraniti snimanje. Zatim se Kolakušićev volonter posvađao i s Kolakušićevim simpatizerom.

Građani mogu podržati samo jedno ime, a tko će i službeno postati kandidat, doznat ćemo za dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo