'Kome smetaju Gotovina i Markač neka ode u Srbiju'

'Od pobjede preko istine do pravde' poruka je plakata sa slikama Ante Gotovine i Mladena Markača koji je postavljen na samom ulazu u OŠ Petra Zrinskog u Zagrebu.

19.11.2011.
11:38
VOYO logo

Već najmanje mjesec dana ulaz osnovne škole Petra Zrinskog u centru Zagreba 'ukrašava' plakat sa slikama Ante Gotovine i Mladena Markača. Uz fotografije su smještene poruke ''Hrvatski mučenici'' te ''Od pobjede preko istine do pravde''.

Roditelji učenika koji pohađaju spomenutu školu požalili su nam se zbog neprimjernog plakata te su zatražili njegovo uklanjanje. Uistinu, čovjek se mora zapitati je li osnovna škola pravo mjesto za promicanje aktualnih političkih tema i nečijih osobnih stajališta. Ravnatelj Krešimir Mihajlović itekako smatra da jest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kad sud donese pravomoćnu presudu onda ćemo vidjeti'

Naime, kada smo mu putem telefona objasnili da su nam se roditelji učenika požalili zbog plakata, ravnatelj nam je bez razmišljanja poručio da je on odobrio plakat te da ga neće ukloniti, a pripremio je i posebnu poruku za roditelje koji se bune.

''To su hrvatski generali i onome koga to smeta poručujem da slobodno ode živjeti u Srbiju. Ja sam odobrio postavljanje tih plakata. Riječ je o generalima koji su branili svoju domovinu i ne mislim da je riječ o ratnim zločincima. Kad sud donese pravomoćnu presudu onda ćemo vidjeti. Kažem, ako nekome plakat smeta, može u Srbiju'', poručio je za Danas.hr Mihajlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Reakcija ravnatelja je neprimjerena'

O cijelom slučaju tražili smo očitovanje Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport te nam je Božica Šimleša iz ureda pročelnika poručila kako je izjava ravnatelja Mihajlovića ''potpuno neprimjerena''.

''Ipak je to odgojno-obrazovna ustanova i mogu vam smo poručiti da ćemo svakako razgovarati s ravnateljem o cijelom slučaju'', dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontaktirali smo i Ministarstvo obrazovanja, znanosti i športa, no do objave ovog članka nismo dobili njihov odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo