KOLINDINI LJUDI NASTAVLJAJU U REVIJALNOM TONU: / Zbrajaju njene i Škorine glasove; mogu li privuči njegove birače?

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Šef izbornog stožera Grabar-Kitarović: 'Kada zbrojite rezultat Miroslava Škore i broj glasova Kolindi Grabar-Kitarović, dobijate preko 50 posto glasova već u prvom krugu za demokršćansku,

23.12.2019.
19:56
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon jučerašnjeg prvog kruga predsjedničkih izbora, u kojemu je Zoran Milanović završio na prvom, a Kolinda Grabar-Kitarović na drugom mjestu, Ivan Anušić, voditelj izbornog stožera Grabar-Kitarović, izjavio je za N1 da je Miroslav Škoro ostvario respektabilan rezultat te da mu čestitaju.

"Pa prvo treba reći što znači ovaj rezultat koji je ostvario Miroslav Škoro koji je vrlo respektabilan i mi mu čestitamo, ja osobno i svi mi mu čestitamo na rezultatu. O čemu se radi? Radi se o tome da, kada zbrojite rezultat Miroslava Škore i broj glasova Kolindi Grabar-Kitarović, dobijate preko 50 posto glasova već u prvom krugu za demokršćansku, narodnjačku, domoljubnu, konzervativnu političku scenu u Hrvatskoj. Znači, 51 posto birača je odabralo taj smjer", rekao je Anušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako HDZ planira pridobiti Škorine birače, Anušić je rekao da je teško reći "pridobiti". "Ta dva kandidata su programski i svjetonazorski slična. U drugom krugu otišao je jedan od njih, Kolinda Grabar-Kitarović. S druge strane imate kandidata koji je potpuno drugačija politička platforma i kojega podržava jedan potpuno različiti politički spektar."

Image
KAKO ĆE OVAJ ČOVJEK OBJASNITI SVOJ REZULTAT? /

Trebao je Kolindi osigurati Slavoniju, a tamo je doživjela veliki potop

Image
KAKO ĆE OVAJ ČOVJEK OBJASNITI SVOJ REZULTAT? /

Trebao je Kolindi osigurati Slavoniju, a tamo je doživjela veliki potop

Kakvu će imati taktiku?

Anušić uvjerava da "ne igraju ni na što", te da u drugom krugu počinje potpuno druga i nova utakmica. "Ona će biti puno kraća, puno dinamičnija, jer nemamo čak ni desetak dana. U kampanji se sudaraju dva jaka kandidata desnice i ljevice. I naravno da u takvom sudaru i u takvoj utakmici morate i promijeniti određenu taktiku", rekao je te dodao da ne planiraju nikoga napadati i da će im taktika biti uključujuća i pozitivna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo na našu stranu uključiti sve domoljubne, desne, ljude iz desnog centra, demokršćanske, narodnjačke, profilirane birače i one koji glasaju za takvu opciju. I to što će isto, naravno, raditi Milanović na lijevoj strani", rekao je.

Na pitanje osjeća li kao vlastiti poraz to što je Miroslav Škoro dobio većinu glasova u Slavoniji, kaže da je svoj posao radio i radit će predano, pošteno i časno, ali da je spreman preuzeti odgovornost i sankcije ako je bio problem njegov angažman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo