KOLINDA U GABULI, GUBI POTPORU ZA PANTOVČAK: / Čovjek koji se još nije ni izjasnio sve popularnji, Sinčić doživio totalnu propast

Image
Foto: Profimedia

Prema trenutnim anketama pobjednika bi odlučio drugi krug izbora

10.6.2019.
22:42
Profimedia
VOYO logo

RTL je objavio istraživanje Promocije plus koje je otkrilo preferencije kandidata za predsjedničke izbore. Iako se još ne zna tko će se kandidirati, u javnost su pušteni neki probni baloni. Spominje se, osim predsjedničinog, i ime Zorana Milanovića, ali i pjevača Miroslava Škore.

Anketa je pokazala da bi najviše ispitanika još uvijek ponovno biralo Grabar-Kitarović, no potpora joj pada (34,5 posto u odnosu na 35,3 posto iz svibnja). Zoranu Milanoviću, nakon što je javno iskazao potporu SDP-ovoj listi za EU parlament, potpora je narasla u odnosu na svibanj i sada bi za njega glasalo 19.8 posto ispitanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Glazbenik Miroslav Škoro prema ovom istraživanju bilježi potporu od 13.8 posto. Gledano po biračkom tijelu, uzima 10-ak posto HDZ-ovih glasova, uvjerljivu većinu glasova Neovisnih za Hrvatsku, ali i birači stranke Ruže Tomašić i Hrasta znatno češće biraju Grabar-Kitarović, analizira RTL-ova Damira Gregoret.

Bivši suda Mislav Kolakušić ima nešto manju potporu od škore. Njega za predsjednika želi 13.1 posto ispitanika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi ostali na popisu nemaju baš realnih šansi. Čelnik Mosta bilježi potporu od tek 3.3 posto, slično kao i u svibnju. Predsjednik Živog zida Ivan Sinčić nakon raskola stranke pao je na 1.9 posto, naspram 7.5 posto iz svibnja.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Prema trenutnim anketama pobjednika bi odlučio drugi krug izbora, u kojem bi slavila Grabar-Kitrarović, no ne pretjerano uvjerljivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada bi se u drugom krugu sučelili predsjednica i škoro, pbojednica bi opet bila Kolinda, čak i uvjerljivije nego protiv Milanovića, pokazuje istraživanje. Grabar Kitarović u tom bi slučaju zaokružilo 57 posto ispitanika, a Miroslava Škoru 35,4 posto.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo