KOLINDA O RAMLJAKOVOM 'DEALU' S KNIGHTHEADOM: / 'Saborsko povjerenstvo trebalo bi se pozabaviti roll-up ugovorom'

Image
Foto: Pixsell
26.10.2017.
14:44
Pixsell
VOYO logo

"Za taj ugovor nisam znala. Sve što znam koliko i vi, ono što sam pročitala u medijima. Mislim da je ovo upravo jedno od pitanja kojima bi se trebalo pozabaviti saborsko povjerenstvo", rekla je predsjednica Republike novinarima u Orebiću nakon susreta s vinarima Dubrovačko-neretvanske županije.

Prema tekstu u današnjem Jutarnjem listu, Vlada ne smije smijeniti Antu Ramljaka kao izvanrednog povjerenika ili glavnog savjetnika u procesu 'lex Agrokor', jer će se to smatrati povredom Ugovora o kreditiranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako taj list navodi, roll-up kredit, potpisan 8. lipnja ove godine između Agrokora, zajmodavaca i agenta kredita, sadrži niz odredbi koje tim kreditorima daju pune ovlasti u upravljanju procesom lex Agrokor.

Premijer Andrej Plenković je kazao da su zakonom o izvanrednoj upravi u Agrokoru regulirana prava i nadležnosti Vlade i institucija te da ih nikakav ugovor ne može derogirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zakon o izvanrednoj upravi je onaj pravni propis koji regulira prava i nadležnosti Vlade RH i institucija. Nikakav ugovor ne može derogirati prava koja ima Vlada temeljem tog ugovora", izjavio je Plenković na početku sjednice Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo