Smatra da je previsoka /

Klisović: 'Na prvom sljedećem sastanku s Tomaševićem tražit ću da mi se smanji plaća'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Klisović je reagirao na otkriće da ga je na mjestu Gradske skupštine Zagreba zatekla plaća skoro premijerska

19.6.2021.
16:54
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

"Smatram da predsjednik Gradske skupštine ne treba imati veću plaću od gradonačelnika Zagreba, stoga ću na svome prvom sastanku s gradonačelnikom g. Tomaševićem tražiti korekciju odnosno smanjenje plaće", objavio je predsjednik Gradske kupštine Zagreba Joško Klisović na društvenim mrežama.

Klisović je to objavio nakon što je ispalo, odmah kako je preuzeo dužnost, da bi mu plaća trebala iznositi 31.662 kune bruto, odnosno 21.228 kuna mjesečno neto, što je objavio 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnjim izmjenama zakona o lokalnoj upravi, srezane su naknade koje mogu primati zastupnici ili vijećnici, a isto tako i predsjednici i potpredsjednici vijeća i skupština.

Međutim, Klisovića j e unatoč tome dočekalo stanje da bi imao plaću veću od one gradonačelnika Tomislava Tomaševića i tek oko tisuću kuna manju od premijera Andreja Plenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije znao kolika mu je plaća

"Ne znam koliko ću točno imati plaću, ali znam da će biti po zakonu. Dogovoreno je da profesionalno obnašam dužnost predsjednika Skupštine jer se planiram u potpunosti posvetiti toj dužnosti i non-stop raditi", komentirao je Klisović na prvu kad su ga iz 24sata zamolili za komentar.

Nešto poslije, objavio je da će tražiti da mu se plaća smanji, jer smatra da je neprimjereno da predsjednik gradskog parlamenta ima veću plaću čak i od gradonačelnika.

Klisovićev prethodnik bio je Mislav Herman (HDZ)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klisović je sada objavio i sljedeće:

Image
nije loše /

Pogledajte koliku plaću će imati Joško Klisović. Veću od Tomaševića i tek nešto manju od Plenkovića

Image
nije loše /

Pogledajte koliku plaću će imati Joško Klisović. Veću od Tomaševića i tek nešto manju od Plenkovića

"U sklopu revizije voznog parka Grada Zagreba također ću tražiti da vozilo za službene potrebe predsjednika Gradske skupštine bude primjereno potrebama, a nikako ne luksuznije od onoga kojim se koristi za službene potrebe gradonačelnik Zagreba."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas mu je drugi radni dan

"Danas sam proveo drugi radni dan na mjestu predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba upoznajući se sa specifičnostima organizacije rada Gradske skupštine i detaljima rada Stručne službe Gradske skupštine. Plaća predsjednika Gradske skupštine, odnosno osnovica i koeficijent definirani su važećim propisima, a automobil koji za službene svrhe koristi predsjednik Gradske skupštine sam zatekao preuzimanjem dužnosti", konstatirao je Klisović.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo