Kerumov prijatelj Svaguša prisvojio 120 tuđih kuća

9.2.2010.
9:50
VOYO logo

Joško Svaguša, bliski prijatelj splitskog gradonačelnika Željka Keruma, prisvojio je niz kuća i vrtova u središtu Rogoznice, te pašnjaka i obore na Krčinama i Oglavcima čiji su pravi vlasnici preko noći ostali bez svoje imovine i slučajno to doznali.

Državno odvjetništvo potvrdilo je Jutarnjem listu da će od policije zatražiti provođenje izvidnih radnji u slučaju misterioznih Svagušinih uknjižbi na tuđe vlasništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O otimačini tuđih nekretnina prvi je javno progovorio odvjetnik obitelji Radić, koja je bila u postupku upisa u zemljišne knjige. Tom su prilikom saznali da je na parcelu već uknjižen Joško Svaguša, bliski prijatelj splitskog gradonačelnika Željka Keruma. Za posjed koji je djed Tonke Radić kupio još 1929. morali su pokrenuti sudski spor radi dokazivanja vlasništva.

Dokazivanje vlasništva čeka i Slavu Ercegović, a bez vlasništva nad vrtom ostala je i Tona Biljaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sudski spor zbog dokazivanja vlasništva morat će još brojni stanovnici s područja Rogoznice. Prema neslužbenim informacijama, Svaguša je na sumnjiv način došao do vlasništva nad najmanje 120 nekretnina!

U Ministarstvu pravosuđa smatraju da do ilegalne uknjižbe ne može doći. Tvrde da kod upisa prava vlasništva isti se vrši temeljem vjerodostojnih isprava koje sud provjerava te ako otuđitelj nekretnina nije upisani zemljišnoknjižni vlasnik, prijenos na novog vlasnika se ne može izvršiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, neslužbeno, u Ministarstvu savjetuju da svaki vlasnik jednom godišnje provjeri je li im se netko uknjižio u vlasništvo.

Jer, Svaguše su svugdje oko nas!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo