za njega nema predaha / Kerum nakon izbornog poraza krenuo u nove poslovne pothvate: 'Ulažem u naftni biznis'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Kerum gradi benzinsku postaju s brojnim sadržajima i motel, koje gradi na parceli od 10 tisuća kvadrata uz brzu cestu u Kaštel Štafiliću

4.7.2017.
12:10
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Bivša austrijska banka 'Hypo' prije nekoliko je godina zbog neplaćenih kredita za nikad završenu obnovu hotela 'Marjan' blokirala tvrtku 'Kerum' i tako zadala završni udarac njezinom istoimenom maloprodajnom lancu kojeg pamtimo po žutim vrećicama. Neplaćeni radnici kasnije su firmu poslali u stečaj, no poduzetnik Željko Kerum odmah je krenuo u nove poslovne pothvate, piše Slobodna Dalmacija. 

U Rogoznici je otvorio hotel 'Perla' i obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, pa je nekadašnja vjenčaonica na Mažuranićevom šetalištu tako postala hotel. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je na red došla benzinska postaja s brojnim sadržajima i motel, koje gradi na parceli od 10 tisuća kvadrata uz brzu cestu u Kaštel Štafiliću, pokraj trgovine Kerum koju je otvorio, a zatim i zatvorio u predstečajnoj nagodbi istoimene tvrtke. Kako doznaje Slobodna Dalmacija od generala Ivana Čermaka, vlasnika Croduxa, Kerum će biti prvi koji će dobiti franšizu njegove tvrtke. 

"Trebali smo otvoriti 1. srpnja, ali sam puno vremena izgubio na izbore u Splitu i zbog toga to nismo uspjeli dovršiti. Zato mislim da ćemo biti gotovi do 1. rujna. Gradimo objekt u kojem će biti prodavaonica i logistika. Rezervoari za gorivo su iskopani i završeni. Treba dovršiti strojarski dio i spojiti instalacije. U susjednoj zgradi ćemo otvoriti motel s deset soba. Imat ćemo i praonicu vozila, kamiona i autobusa, te servis automobila. To će s logistikom biti najveća pumpa na ovom području. Crodux će nam biti dobavljač nafte i dat će nam franšizu", rekao je Željko Kerum, otkrivši kako investicija bez zemljišta iznosi milijun eura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moji inženjeri su bili tamo i rekli su mi da je to ogroman zahvat i da je na dobroj lokaciji za benzinsku stanicu. Želimo da naš prijatelj to što prije sagradi i da uspije u tomu. Normalno da ćemo mu prodavati naše gorivo koje je najkvalitetnije i da ćemo mu dati franšizu koju još nitko nije dobio, već će on biti prvi", potvrdio je Čermak, piše Slobodna Dalmacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo