Kerum donio Kodeks kojim uništava sam sebe!

15.2.2012.
10:37
VOYO logo

Gradonačelnik Splita Željko Kerum donio je Etički kodeks za službenike i namještenike splitske Gradske uprave, koji će svim zaposlenima u Banovini biti dan na potpisivanje.

Kerumov dokument je ovih dana javnosti razaslao gradski ogranak Hrvatskih laburista – stranke rada, ističući da bi prema odredbama tog Kodeksa Kerum ''prvi pao kao pokošen na normama kojih se moraju pridržavati njegovi službenici i namještenici''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se u Kerumovom Kodeksu zaposlenicima nalaže da sprečavaju zlouporabu svoje pozicije u korist osobnog interesa, te da trebaju savjesno, stručno, samostalno i odgovorno obavljati svoj posao uz puno zalaganje i čuvanje ugleda službe, o čemu se mora voditi računa i izvan radnog vremena.

Zaposlenici se moraju stalno obrazovati

Službenici i namještenici će morati razvijati osobni entuzijazam za rad, osigurati što bolje uvjete za rad uposlenih, što predviđa suzdržavanje od glasnoga ''smijanja, galame, dovikivanja, bacanja stvari, igre i šale koje su nedolične za službu''. Morat će biti i prikladno odjeveni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kodeksom je radnicima naređeno da srežu privatne posjete na poslu na najmanju mjeru, a morat će njegovati ''usmenu i pisanu lijepu riječ, stalno se obrazovati, usavršavati i kulturno se ponašati''.

Dalmacijanews piše kako će svi zaposleni morati potpisati dokument da su upoznati s Kodeksom i taj potpisani akt će ući u njihov osobni dosje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo