'KRVAVI SRB' / Keleminec pozvao vlast da zabrani okupljanje u Srbu: 'To je četnički dernek'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

'„Zar moramo doživljavati da oni koji su bili agresori i koji su ubijali da oni vladaju danas u Hrvatskoj i diktiraju progon prema hrvatskim braniteljima'

20.7.2019.
14:19
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Autohtone - Hrvatske stranka prava (A-HSP) Dražen Keleminec pozvao je vlast da zabrani okupljanje u Srbu gdje svake godine Srpsko narodnovijeće, Savez antifašističkih boraca i općina Gračac obilježavaju dan ustanka naroda Hrvatske.

„Deset godina borimo se protiv laži da ne postane istina, deset godina odlazimo u Srb i ove godine ponovno ćemo otići”, rekao je Keleminec na prosvjedu u Zagrebu na kojem se uz 15-ak članova stranke okupilo tek poneki građanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Keleminec, koji svake godine u Srbu organizira prosvjed, nazvao je okupljanje u Srbu u povodu dana ustanka 27. srpnja četničkim dernekom.

„Zar moramo doživljavati da oni koji su bili agresori i koji su ubijali da oni vladaju danas u Hrvatskoj i diktiraju progon prema hrvatskim braniteljima”, upitao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca rekao je da drži vlast premijeru Andreju Plenkoviću kao što će sutra SDP-u.

Članovi stranke imali su razvijen transparent s natpisom „Krvavi Srb”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bivšoj jugoslavenskoj državi, 27. srpnja službeno se slavio kao Dan ustanka naroda Hrvatske, nakon osamostaljenja Hrvatske taj je praznikukinut, državni blagdan je Dan antifašističke borbe, koji se slavi 22. lipnja u spomen na osnutak Prvoga sisačkog partizanskog odreda i početka organizirane antifašističke borbe u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo