poduzetništvo i kreativnost / Keith Bradley o svojoj misiji: ‘Dječja mašta je budućnost Šibenika’

Image
Foto: Šibenski portal

Šibenskim osnovnoškolcima i srednjoškolcima se od veljače ove godine nude besplatne radionice na kojima ih informatički stručnjak Keith Bradley podučava osnovama poduzetništva, kreativnosti i razmišljanju u kreativnom smjeru.

20.7.2016.
9:14
Šibenski portal
VOYO logo

"Već smo prošli kroz više radionica, prvi put smo imali zadatak pronaći problem i napraviti web stranicu, dok smo drugi put radili samo web stranice. Na radionicama nam je super, a upisali smo ih prije svega jer volimo informatiku i kompjutere. Nije nam problem ljeti dolaziti ovdje, posebice jer je klimatizirano i ima hrane i pića", rekla su nam kroz smiješak djeca okupljena na radionici u prostorijama Urbanog inkubatora. Neki od njih od dobi od desetak godina ne samo da vole raditi na kompjuteru, već ga i znaju sastaviti od početka do kraja.

Osim znanja, djeca kao veliku prednost ovih radionica vide i mogućnost upoznavanja novih prijatelja kao i razgovora na engleskom jeziku s izvornim govornikom, piše Šibenski portal

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Šibenski portal

Radionice su od samog početka privukle veliku pažnju mladih nada poduzetništva i Keith ne krije oduševljenje.

"Prvotno sam došao u Hrvatsku u sklopu programa financiranog od strane američke vlade s ciljem razmjene poslovnih ljudi koje zanima tehnologija. Matija Bumbak je u svibnju prošle godine boravio u Chicagu gdje smo raspravljali o svim dobrim stvarima koje možemo napraviti u Šibeniku. Trideset dana smo doslovno razgovarali o Šibeniku", priča nam Bradley koji je pročelniku Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj u Chicagu bio domaćin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o kreativnim radionicama pročitajte na Šibenskom portalu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo