Kad će 'coffee to stay'? /

'Kave za van', očekivano, nisu donijele neki promet ugostiteljima - dapače, tek pet posto prošlogodišnjeg

Image
Foto: PIXSELL

" Ta je mjera malo kome donijela neku korist, služi samo da ljudi koji od države dobivaju 4000 kuna odu na posao"

21.2.2021.
10:00
PIXSELL
VOYO logo

 U prvom tjednu prodaje kave za van kafići su dosegli tek pet posto prošlogodišnjeg prometa pa dio ugostitelja najavljuje zatvaranje, piše u nedjelju Večernji list.

"Koliko sam vidio, tu u susjedstvu samo jedan nudi kavu za van. Rade samo oni koji imaju i kolače, ali oni su nudili kavu i prije odluke da svi možemo prodavati kavu za van. Ta je mjera malo kome donijela neku korist, služi samo da ljudi koji od države dobivaju 4000 kuna odu na posao", kaže za Večernji list vlasnik kafića u strogom zagrebačkom centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Evo i gdje najviše /

Europljani su tijekom pandemije naučili štedjeti: 'Ljudi imaju novca na računu najviše do sada'

Image
Evo i gdje najviše /

Europljani su tijekom pandemije naučili štedjeti: 'Ljudi imaju novca na računu najviše do sada'

Neki su kafići posegnuli za akcijskim cijenama pa kavu za van nude po popularnih šest kuna. Mnogi su morali uložiti i u ambalažu za van, a osim toga, kava se na automatima na raznim mjestima i dalje može dobiti već za tri-četiri kune pa je jasno da je kafićima teško u takvoj konkurenciji.

Mjera koju je Nacionalna udruga ugostitelja predlagala s 1. veljače, a koja je zaživjela tek dva tjedna kasnije, polučila je, stoga, prilično mršave rezultate. I to ne samo u Zagrebu, nego i u mnogim drugim hrvatskim gradovima i mjestima. U Rijeci, kako doznajemo od riječkog ugostitelja i potpredsjednika Nacionalne udruge ugostitelja Vedrana Jakominića, radi otprilike tek svaki treći kafić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto kao i nova čelnica Nacionalne udruge ugostitelja, Splićanka Jelena Tabak. I u njezinu gradu, gdje bi se za sunčanih dana u ovo doba već uvelike guštalo na “štekatima”, otvoreno je maksimalno trideset posto kafića.

Zagrebački ugostitelj i bivši predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak kaže da su kafići protekli tjedan ostvarili samo pet posto prometa od onoga koji je uobičajen za ovo razdoblje.

Kada bi mogla pasti odluka koja bi značila i “coffee to stay”, službenih informacija nema. Ugostitelji se nadaju da bi se to moglo dogoditi 1. ožujka. Ako ne svuda, barem na terasama, donosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo