SUDAR DVAJU SVEMIRA / Žestoki okršaj Katarine Peović i Željke Markić: 'Govorite u ime naci-kartela koji s vama gradi viletine po Istri'

Image
Foto: Patrik Macek/Tomislav Miletic/PIXSELL

Željka Markić je, kako je poznato, i ranije iznajmljivala svoju vilu na Šipanu, a odlukom Upravnog suda u Splitu prije nekoliko godina morala je platiti i 15.000 kuna kazne jer nije uklonila kameni zid i željezna vrata s javnog puta na otoku Šipanu

29.8.2023.
13:56
Patrik Macek/Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Željka Markić i njezini suradnici u središnjoj Istri pored Tinjana grade sedam vila s bazenima.

Osim Markić, tu su odvjetnici Krešimir Planinić i Krešimir Mateković, koji zastupaju udrugu U ime obitelji te Markić osobno u sudskim slučajevima, Vedrana Kevrić, članica odbora organizacije Marijini obroci, u kojoj su jedni od osnivača supružnici Markić, Iva Pem Novosel, nekadašnja kandidatkinja na parlamentarnim izborima Projekta Domovina, inače političkog krila udruge U ime obitelji, zatim Matko Augustinov, prvi čovjek tiskare Quo Vadis Tisak te Krešimir i Ivana Tomašić, piše Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se Željka Markić godinama prikazuje kao humanitarka te promovira vrijednosti asketizma, vijest o izgradnji vila naljutila je čelnicu Radničke fronte Katarinu Peović te su se njih dvije sukobile na društvenim mrežama.

Peović je objavila kako Markić nije nimalo socijalno osviještena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RIJEČ JE O PRIVATNOM PROJEKTU /

Počeli radovi: Željka Markić sa suradnicima u Istri gradi sedam vila s bazenima

Image
RIJEČ JE O PRIVATNOM PROJEKTU /

Počeli radovi: Željka Markić sa suradnicima u Istri gradi sedam vila s bazenima

'Katin doprinos nije potrreban'

"Iz rubrike Život na Jadranu: Željka Markić i obiteljaši grade si vile s bazenima u Istri, dok radnici Cesta Šibenik pognute glave nastavljaju posao nakon što su četvorica nakon štrajka dobila otkaz, a radnice Revije iz Šibenika traže zarađene plaće i spremaju se na Markov trg", poručila je Peović Željki Markić na Twitteru nakon priča o gradnji vila u Istri.

Uskoro je stigao i odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz rubrike: Zaradi, pa dijeli: Predlažem Katarini Peović da obje javno objavimo koliko smo u svom radnom vijeku donirale svog novca za potrebite i društveno korisne aktivnosti te koliko smo uplatile poreza u državnu blagajnu za financiranje hrvatskog zdravstva, obrazovanja i dr. Kad kažem 'svog novca' mislim na novac koji smo same zaradile. 'Dijeljenje' novca i imetka političkih neistomišljenika do savršenstva su doveli Tito i Hitler. Katin doprinos nije potreban", odgovorila je Markić.

'Novac naci-kartela kojeg zastupate'

Peović je na to odgovorila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Donirali ste za društveno korisne aktivnosti, kažete? Vraćanje u srednji vijek, zatucanost, oduzimanje prava manjinama, obiteljaški fundamentalizam? "Vaš novac", kažete? Novac naci-kartela koji zastupate?

Opasni revizionizam koji namećete je u funkciji normalizacije progona, kontrole nad ženskim tijelom, zavirivanja u privatnost i seksualnost, zabrane pobačaja, borbe protiv LGBT zajednice – sve vam je prihvatljivo, ma i srcu milo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čovjek bi očekivao da ćete makar bljutavo simulirati brigu prema radnicima i radnicama CŠ i Revije u svojem odgovoru. Ali ne, imate potrebu reći da ste bogatiji od mene, više ste uplatili u proračun, više donirali! Pa istina, ja sam sirotinja prema vama, nisam ja donatorica takvog kalibra, iako ja sav iznos saborske plaće koji premašuje moju redovnu plaću na fakultetu doniram. To vjerojatno ima veze s tim da ja govorim u ime radnika, onih koji teško žive od svojeg rada, dobivaju otkaze, ne plaćaju im se prekovremeni, doživljavaju mobing na radnom mjestu, a vi govorite "u ime obitelji" – naci-kartela koji s vama gradi viletine po Istri", poručila je Peović.

Nastavak polemike

Željka Markić je, kako je poznato, i ranije iznajmljivala svoju vilu na Šipanu, a odlukom Upravnog suda u Splitu prije nekoliko godina morala je platiti i 15.000 kuna kazne jer nije uklonila kameni zid i željezna vrata s javnog puta na otoku Šipanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovačka biskupija Željki Markić je 2010. godine prodala 4600 metara četvornih nekretnine i zemljišta za milijun i 140 tisuća kuna te je u sklopu rekonstrukcije i uređenja imanja javni put nelegalno pretvoren u privatni. Radilo se o starom mlinu i okolnom zemljištu koji je preuređen u skupocjenu vilu s bazenom i igralištem za mali nogomet.

Vila na Šipanu se iznajmljuje, a u oglasu je stajalo da objekt posjeduje bazen, terase, igralište, vrt, wifi, satelitske TV, perilice suđa, rublja, itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ove polemike još su više uzavreli komentari na njihovim stranicama, posebno nakon što je Markić usporedila Tita i Hitlera, pa je jasno da će se polemika i nastaviti.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo