Zatvorski hakl / Karlovčanin zbog ozljede na košarci u zatvoru tražio odštetu od 40 tisuća kuna – izgubio spor jer je tada igrao nogomet

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Karlovčanin N. M. prije desetak godina se našao na optuženičkoj klupi s dvanaestoricom kompanjona okrivljenih da su su krivotvorenjima, prijevarama i mitom lijepo, ali nelegalno zarađivali na isplatama odšteta u lažiranim prometnim nesrećama.

26.2.2016.
13:30
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Osuđen je na osam mjeseci zatvora, a predsjednik Stjepan Mesić ga je 2009. godine pomilovao pa mu je kazna smanjena na pet. Po pritvorima je proveo oko dva mjeseca, te mu je kazna dodatno umanjena i za taj vremenski period. 

“Haklajući” košarku tijekom izdržavanja kazne ozlijedio je ruku. Netko ga je, tvrdio je to u tužbi, gurnuo s leđa, pa je, da zaštiti glavu, pao na ruku. On tvrdi da je ozljedu lijevog dlana zadobio 15. srpnja i zbog toga da je trpio velike bolove. Navodi da je pregledom kod ortopeda dva i pol mjeseca kasnije utvrđeno puknuće lijeve šake, pa zbog neadekvatnog liječenja, povrijeđenog prava osobnosti uslijed liječenja, ograničenih aktivnosti i drugih razloga traži 40.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općinsko državno odvjetništvo brani državu odričući se odgovornosti, pozivajući se usput i na zastaru. Iz izvješća Kaznionice istina je ponešto drukčija, vidi se da je osuđenik na izdržavanje kazne došao 10. srpnja i odmah se požalio na bolove u mišićima, a 16. srpnja dežurna liječnica upisala je da je dan ranije zadobio udarac nogom u desnu natkoljenicu – igrajući nogomet.

U njegovom podebljem liječničkom dosjeu pronašli su konačno da je prijavio i sporni pad na košarci, ali tek 10. kolovoza, tvrdeći tada da se to dogodilo 31. srpnja. Odmah po prijavi upućen je na rentgensko snimanje šake, no nalaz nije pokazao nikakva oštećanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o slučaju pročitajte na KAportalu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo