20 godina akcije /

Karlovački ronioci masovno prionuli u čišćenju podmorja Puntarske drage

Image
Foto: KAportal

Upravo ronioci KPA Karlovac, pored Punta, bili su začetnici ekoloških akcija u Malinskoj i Baški

9.5.2018.
9:06
KAportal
VOYO logo

U Puntu na otoku Krku provodi se edukativno ekološka akcija pod nazivom “Puntarska draga svima nam draga”.

"Prije 20 godina rodila se ideja čišćenja podmorja u Puntarskoj dragi. Začetnici i prvi ronioci bili su Karlovčani iz Kluba za podvodne aktivnosti Karlovac. Istina, krajem prošlog stoljeća u dva navrata puntarski ronioci su čistili podmorje, ali od davne 1998. akcija se provodi sustavno i kontinuirano. Rezultati su vidljivi na svakom koraku. I dok je prije 20 godina izronjeno 17 akumulatora, posljednjih godina se ne nalazi ovaj opasan otpad. Svijest očuvanja okoliš postala je sastavni dio ponašanja mnogih iako na žalost ne svih, rekli su iz karlovačkog kluba za KAportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnja akcija okupila je brojne ronioce iz čitave Hrvatske, umirovljenike Punta, učenike osnovne škole u Puntu, štićenike Doma Laduč i Puntare udruženih u istoj želji, učiniti plaže i podmorje Puntarske drage čistim i ugodnim za ljetni odmor brojnih domaćih i stranih gostiju.

"Malo je mjesta na Jadranu koja se mogu pohvaliti dvadesetgodišnjim kontinuitetom održavanja ovakvih akcija. Ove godine poklopila su se tri jubileja: sto deset godina organiziranog turizma u Puntu, 40 godina KPA Karlovac i 20 uzastopnih godina edukativno ekološke akcije Puntarska draga svima nam draga. Općina Punat i Turistička zajednica Općine Punat, uz svesrdnu pomoć i podršku Marine Punat pokazali su se kao i uvijek odlični organizatori i srdačni domaćini „podvodnim škovacinima“, djevojkama i momcima koji nesebično čiste ono što su drugi zagadili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo