Astronomski računi za vodu / Karlovački gradonačelnik Jelić tražit će objašnjenje Vodovoda zbog 'čudne matematike'

Image

Temu je započeo Predrag Pavlačić (HSS), pitavši zamjenika direktora Vodovoda i kanalizacije Zdravka Eremića da pojasni zašto su toliki iznosi i što građani točno plaćaju te, ako je navedeno da su podmirili sve obveze, kako su dobili račun od 500 ili 600 kuna.

30.6.2016.
12:46
VOYO logo

– Nisam dobio matematički logično objašnjenje. Čini mi se da je ovo možebitno krpanje rupa. Da nismo došli u situaciju “gdje je nestala voda?”, pa da moramo naplatiti? Vi (gradonačelnik, op.a.) ćete tražiti objašnjenje. Direktor ga je već rekao, zamjenik ga je rekao, očito ja ne shvaćam?! Doći će ljeto, sve će se zaboraviti, oni koji imaju 1.500 una mirovine jedan mjese neće kupiti što trebaju jer se netko sjetio povećati račune. Hvala vam što se ne brinete za građane Karlovca, kazao je na današnjem Aktualcu Nikola Badovinac (SDP), nezadovoljan objašnjenjima o visokim računima za vodu.

Temu je započeo Predrag Pavlačić (HSS), pitavši zamjenika direktora Vodovoda i kanalizacije Zdravka Eremića da pojasni zašto su toliki iznosi i što građani točno plaćaju te, ako je navedeno da su podmirili sve obveze, kako su dobili račun od 500 ili 600 kuna. Eremić je podsjetio da se na širem području grada potrošnja vode očitavala svaka tri mjeseca, a sada uvedeno mjesečno očitanje, kao što je i u užem dijelu Karlovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bismo u to mogli krenuti, morali smo tromjesečno stanje očitati u svibnju. To je potrošnja vode za 3 mjeseca, što smo morali zaračunati kako bismo mogli svaki mjesec zaračunavati potrošnju vode. Budući smo svjesni da će biti kod dobrog dijela korisnika bitno uvećani iznosi na računima, omogućili smo, i poslali o tome obavijest korisnicima, da takve račune, ako nisu u mogućnosti platiti odjednom, plate do 30.8., u 90 dana.Stoji da nema nepodmirenih obaveza, platio je sve do sada, ali ovo je za 3 mjeseca, zadnje očitanje bilo je prije 3 mjeseca, odgovorio je Eremić.

Da ne stoji takvo objašnjenje, ustvrdila je Marina Novaković Matanić (SDP), kazavši da na Baniji ima slučajeva da se potrošnja očitavala mjesečno, računi bili po 800 kuna, a sada su stigli na 1.300 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na KAportalu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo