Karamarko pozvao na 'demoliranje vlasti', reagirao SDP

Predsjednik HDZ-a je subotu proveo u Splitu i Makarskoj, gdje je nazočio motivacijskom sastanku HDZ-ovih dužnosnika za drugi krug lokalnih izbora, koji će se održati 2. lipnja.

26.5.2013.
14:17
VOYO logo

"Oni na lokalnoj razini pomoći će nama na državnoj demolirati ovu vlast koja je jako loša", kazao je Karamarko na sastanku u Makarskoj, a njegove je riječi prenijela HINA.

Na ovu su izjavu reagirali iz SDP-a, te u priopćenju oštro osudili poziv predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka na demoliranje vlasti. "Smatramo takvu retoriku, makar ona bila primijenjena u predizborne svrhe, neprimjerenom i opasnom. Gospodin Karamarko naravno ima pravo u svojim nastupima napadati političke protivnike i medije, međutim na poziv za 'demoliranje vlasti' koja je legitimno izabrana u zemlji koja je na pragu ulaska u Europsku uniju, dužni smo reagirati. Nadasve je žalosno da gospodin Karamarko u nedostatku sučeljavanja s političkim protivnicima, na lokalnoj i na državnoj razini, na području ideja, riješenja i programa, pa i argumentirane kritike, kukavički pribjegava ovakvoj retorici pozivajući zapravo na izvaninstitucionalno rušenje silom i nasiljem", naveli su u SDP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo