'hdz treba dati novog mandatara' / Karamarko okrenuo ploču: 'Najbolje bi bilo da Orešković, Petrov i ja napustimo Vladu'

'HDZ će napraviti sve da što prije izađemo iz problema. Bilo bi najbolje da i premijer i Petrov i ja odemo iz Vlade, da se vrh osvježi i da se krene novim korakom', rekao je Tomislav Karamarko

8.6.2016.
18:21
VOYO logo
Image
stabilnost vlade, a ne rušenje /

Eurozastupnici HDZ-a protiv Karamarka: 'Interes države, Vlade i stranke je ispred interesa pojedinca'

Image
stabilnost vlade, a ne rušenje /

Eurozastupnici HDZ-a protiv Karamarka: 'Interes države, Vlade i stranke je ispred interesa pojedinca'

Prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko kazao je danas po prvi put spreman napustiti poziciju u Vladi.

Komentirajući istupe europarlamentaraca HDZ-a koji su napali Karamarka i kazali da je interes države bitniji od interesa pojedinca, šef HDZ-a je kazao europarlamentarci imaju pravo na svoje mišljenje, no čini mu se da nemaju uvid u neke detalje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podržavam njihov izričaj, no postoje odluke stranačkih tijela koje moraju poštivati. Najbolje znamo mi koji smo ovdje svaki dan u zemlji", dodao je.

Kazao je da je odluka o opozivu premijera Tihomira Oreškovića bila odluka koja je trebala izazvati šok u javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opoziv smo zahtjevali da izazovemo šok, i kažemo "Dosta je ovakvog rada i odnosa". Jučer sam htio sve usijane glave pozvati da se ohlade. Trendovi su dobri i sve nam ide u prilog osim odnosa", rekao je.

"To je njegovo mišljenje, vidjet ćemo kako će ispasti", kaže o Boži Petrovu.

"HDZ će napraviti sve da što prije izađemo iz problema, nema personalnih diktata. Bilo bi najbolje da i premijer i Petrov i ja odemo iz Vlade, da se vrh osvježi i da se krene novim korakom", kazao je Karamarko, čime je prvi put dao naznaku toga da bi ipak žrtvovao svoju titulu potpredsjednika Vlade za dobrobit države.

"Mislim da stranka koja ima najviše mandata treba dati novog mandatara. Ja sam spreman prepustiti to bilo kome. Interesi države su važniji od interesa pojedinca", poručio je Karamarko.

"Stalno pričamo o reformama, vrijeme je da se HDZ pokaže kao relativni pobjednik ovih izbora i ne može poslužiti kao noseća struktura nekome da bi obnašao dužnost. Uvijek ima šanse i bilo bi neozbiljno da se ne dogovorimo. Dobro je da je izazvan ovaj šok, zato smo to napravili da kažemo da se stane i počne normalno raditi", zaključio je obraćanje šef HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo