Karamarko može odahnuti, konačno mu je rekla DA

Kolinda Grabar Kitarović u utorak 27. svibnja svom stranačkom šefu napokon je rekla da pristaje kandidirati se za predsjednicu države na sljedećim predsjedničkim izborima.

1.6.2014.
10:24
VOYO logo

Konačno i dugo očekivano 'da' Kolinda Grabar Kitarović rekla je svom stranačkom šefu Tomislavu Karamarku proteklog tjedna u Bruxellesu. Odmah nakon toga pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju uputila je svom drugom šefu, Andersu Fogh Rasmussenu, zahtjev za razrješenje u NATO-u, kako bi mogla započeti kampanju za predsjedničke izbore u Hrvatskoj, piše Jutarnji list.

Bio je to finale dugog nećkanja Kolinde Grabar Kitarović u prihvaćanju hadezeovske ponude za predsjedničke izbore, koju joj je, također u Bruxellesu, prije nekoliko mjeseci kao Karamarkov izaslanik uručio Miljan Brkić Vaso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otada je Kolinda bila najčešće u telefonskom kontaktu s glavnim tajnikom HDZ-a, ali se često čula i s Karamarkom. Sve do prošlog utorka ipak nije jasno rekla prihvaća li kandidaturu ili ne, iako su mediji o tome danima nagađali. A Kolinda je odluku donijela neposredno prije nego što je Karamarko prošli utorak sletio u Bruxelles.

http://www.jutarnji.hr/tek-je-u-bruxellesu-karamarku-rekla-dugo-ocekivano--da-/1195725/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo