spremni za odlučujući utakmicu / Karačić, Čupić i Slišković složni: protiv Islanda ključna je agresivnost i borbenost u obrani

Reprezentativci otkrivaju ključnu taktiku protiv Islanda. Svi su se složili da je ključna agresivnost u obrani, dok je Gojun uvjeren da reprezentacija još uvijek može doći do polufinala

19.1.2016.
13:52
VOYO logo

Hrvatski rukometaši večeras igraju odlučujuću utakmicu za prolazak u sljedeći krug natjecanja na Europskom prvenstvu u Poljskoj, a na putu im je uvijek neugodni Island.

Iako ne otkrivaju detalje dogovorene taktike za utakmicu, Kauboji su u jednom složni - do pobjede ih može odvesti samo borbena i agresivna igra, a najvažnija je dobra obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igor Karačić kaže kako Islanđani igraju dosta netipičan rukomet.

"To je jedna agresivna zona gdje nema previše taktike i jednostavno moramo biti borbeni, dobro se kretati i probijati njihovu zonu individualno. Onda Bože moj, što bude, bude", kaže Karačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi kao balkanski mentalitet, balkanska škola uvijek smo protiv Skandinavaca imali jedan plan: istući ih i ne dati da šutiraju s devet metara. Znači, udarati ih, biti agresivan, biti na rubu incidenta", slaže se s Karačićem i naše krilo Ivan Čupić.

A da ključ pobjede protiv Islanda leži u dobroj obrani, kaže i Ivan Slišković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo se zbiti u jako gustu sredinu, zatvoriti pivota i njihove šutere i nakon toga, nakon dobre obrane, nadam se istrčati neke lagane golove", kaže Slišković.

Jedan od najboljih hrvatskih obrambenih igrača Jakov Gojun kaže kako nakon poraza od Norveške nema vremena za plakanje te da je put do polufinala samo u njihovim rukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Atmosfera je okej, nema tu što... Mi nemamo vremena za plakanje, kukanje. Izgubili jesmo, ali je i sve dalje u našim rukama. Mi sutra trebamo pobijediti i doći u drugu skupinu, tamo gdje je sve moguće. Mi i dalje možemo doći do polufinala", kaže Gojun.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo