probija led / Kapetanica koja plovi kroz ledenjake na luksuznom kruzeru: 'Lijepo je reći da se brod gradio u Hrvatskoj'

Žena iz Kutine upravlja najluksuznijim polarnim kruzerom na svijetu

17.6.2020.
8:00
VOYO logo

Maja Sabolić je iz Kutine, ima 31 godinu i upravlja najluksuznijim polarnim kruzerom na svijetu, inače izgrađenim u Uljaniku. Ovaj kruzer sa 6 zvjezdica od svibnja je zbog Covida usidren u riječkoj luci. Ona je rođena da probija led, a i kao jedna od rijetkih žena u muškom svijetu.

Počeci u MORH-u

''Pogotovo na ovim našim područjima to je dosta još, malo čudna situacija, ali ja sam gotovo konstantno plovila na strancima'', opisala je prva časnica Maja Sabolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počela je u MORH-u, na teretnim brodovima pa na putničkim. No ovaj je kruzer poseban. O tome koliko govori i podatak da su ljudi za krstarenje od dva tjedna spremni platiti i pola milijuna kuna.

Na brodu može biti ukupno 237 putnika, a na raspolaganju su im dva helikoptera i podmornica. Najbolji luksuzni brod na svijetu izgrađen u Uljaniku, kada je to brodogradilište već bilo na samrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Lijepo je reći da se brod gradio u Hrvatskoj. Naši gosti su najviše Australci i Amerikanci i kad pitaju gdje se brod gradio i mi kažemo Hrvatska, naravno da je lijep osjećaj'', kazala je Sabolić.

Image
dugačak put /

U Dubrovnik uplovio još jedan kruzer: 93 Hrvata vraća se svojim obiteljima

Image
dugačak put /

U Dubrovnik uplovio još jedan kruzer: 93 Hrvata vraća se svojim obiteljima


A najljepši je osjećaj držati pod kontrolom ovog morskog diva dok plovi polarnim područjima, pazeći da ga ne razbiju prijeteći komadi leda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Svi časnici na brodu znaju kako manevrirati, jer u svakom trenutku postoji mogućnost da ima neki led i da ćete morati reagirati'', rekla je Sabolić.

Maja otkriva i toplo lice tridesetjednogodišnjakinje. Njezin pozdrav majci odzvanja do rodne Kutine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo