STIGAO POZIV IZ GRADA / Kaos u Prečkom! Mladen Maršanić za RTL: 'Ovo može ići u nedogled, ali očito može i puno brže'

'Ovo može ići u nedogled, ali očito može i puno brže. Strpit ćemo se do sutra'

2.10.2019.
20:05
VOYO logo

Priča koju je prvu otvorila RTL-ova Potraga i Ana Trcol - kulminirala je blokadom prometa, interventnom policijom i - obećanjima. I šest mjeseci otkako ih je sud pravomoćno proglasio vlasnicima zemljišta na kojem je danas okretište tramvaja - zagrebačka obitelj Maršanić od Grada nije dobila ni kune odštete.

Sinoć su zato na svojem zemljištu podignuli ogradu i blokirali tramvajski promet. Ograda je ubrzo uklonjena, a obitelj pozvana na dogovor s gradonačelnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako njihova obitelj već 40 godina nije na svome, Maršanići su, nakon što su je postavili, bez otpora i bijesa gledali kako nestaje ograda sa njihove zemlje. Na mjestu na kojem je danas okretište tramvaja nekoć je bilo imanje bake i djeda Mladena i Marije Maršanić. Tu su bila polja i vinogradi. Tu je moja baka Milica bila u vinogradu.

Image

Noćna akcija policije i redara u Zagrebu: Skinuta ograda koju je obitelj postavila na okretištu tramvaja!

Image

Noćna akcija policije i redara u Zagrebu: Skinuta ograda koju je obitelj postavila na okretištu tramvaja!

A onda je 1978 tadašnji sekretarijat uzima zemlju zbog gradnje ceste. Obitelj je za posjed dobila 590 000 dinara. Čim je stupilo na snagu vraćanje imovine i Maršanići su tražili povratak svoje. Još 1997. Bez obzira na to prije 18 godina gradonačelnik je ponosno otvorio novi dio pruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A  onda je prije šest mjeseci došla presuda crno na bijelo. Zemljište od 1400 metara kvadratnih je vlasništvo obitelji Maršanić. Nudili su gradu razne alternative, ali nisu shvaćani ozbiljno. Još uvijek nisu platili ni lipe iako su oni 60 000 kuna, kolika je danas protuvrijednost onoga što su nekoć Maršanići dobili za svoje imanje, vratili. Zato su, kažu, bili prisiljeni na drastične mjere. I, čini se, privatno vlasništvo ipak nije, kako se često naziva, svetinja.

Srećom, iz Grada su ipak stigle neke informacije do obitelji Maršanić, s kojom smo bili na terenu pa otkrili hoće li uskoro sve biti riješeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sa zadovoljstvom mogu reći da je stigao poziv za devet sati ujutro te da će Grad izaći s konkretnom ponudom", naglasio nam je Mladen Maršanić, vlasnik zemljišta pa pojasnio:

"Jasno, ovo može ići u nedogled, ali očito može i puno brže. Nadam se sutra pozitivnom ishodu i da ponuda bude prihvatljiva. A danas su nam u Gradu rekli da ponuda još nije pripremljena i da se strpimo do sutra, što ćemo učiniti. Jer, velika je stvar da će to biti sutra i vjerujem da nam je iz ureda gradonačelnika stigao ozbiljan poziv."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo