Ivan Malenica za RTL / Kandidat za ministra strelovitom brzinom gradio karijeru: 'Mislim da je sve kod mene čisto i jasno'

Moram priznati da me iznenadio poziv premijera Andreja Plenkovića, rekao je Ivan Malenica za RTL

12.7.2019.
18:42
VOYO logo

Ivan Malenica, do jučer nepoznat široj javnosti - postaje najmlađi ministar u Vladi. U Ministarstvu uprave zamijenit će Lovru Kuščevića. Malenica, uskoro 34-godišnjak, već je dvije godine dekan Šibenskoga veleučilišta, a ne manjka mu ni iskustva u javnoj upravi.

Sabor danas nije glasovao o povjerenju Malenici jer ga je premijer Plenković tek jučer predložio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najnoviji" ministar u Vladi Andreja Plenkovića, kaže, premijerov poziv ga je iznenadio, ali ga nije uhvatio nespremnog.

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram priznati da me iznenadio poziv i moram reći da sam zahvalan predsjedniku HDZ-a i premijeru  Andreju Plenkoviću što mi je udijelio čast da budem kandidat za ministra uprave", kazao je za RTL Malenica.

Karijera mladog Malenice

Javnu upravu ima u malom prstu, kažu oni koji ga poznaju, a i on sam ističe da u resoru ima puno iskustva. "Bio sam član Savjeta za javnu upravu Ministarstva uprave i predsjednik stranačkog Odbora za javnu upravu, tako da imam iskustva, a i iz prve ruke vidio sam rad Ministarstva uprave i bio upoznat s nekim procesima koji se tamo trenutno događaju", kaže Malenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmlađi ministar u Plenkovićevoj vladi strelovitom je brzinom gradio karijeru. Nakon diplome na splitskom Pravnom fakultetu zaposlio se kao asistent na šibenskom Veleučilištu, za četiri godine postao je predavač, a za još četiri i dekan Veleučilišta.  Kao dar za 34. rođendan stiže mu pozivnica iz Vlade.

"Top topova"

Njegov izbor za ministra kolege s fakulteta ocjenjuju kao "top topova" i "vrh vrhova". Kažu, za šibensko je Veleučilište puno napravio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu reći da je tamo, od kad je on, napravljen jedan kvantni skok. Definitivno da je to osoba koja ne iskače, koja jednostavno sve što radi, radi u zajednici, a rezultati su onda nakon toga vidljivi", kazao je Danijel Mileta, vanjski predavač na Veleučilištu u Šibeniku. 

Ipak, Malenica je široj javnosti bio prilično nevidljiv. "Konzultirao sam se malo s Googleom tako da, očito mlada osoba, ja bih rekao Karlo Ressler br. 2", kazao je Arsen Bauk, predsjednik Kluba zastupnika SDP-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema apsolutno nikakvu političku težinu, a imenovat će se samo zato da ne bi s novim ministrom došla nova afera. Znači, tražit ćemo nekoga čistog bez obzira na to što je 'no name'", kazao je predsjednik Mosta Božo Petrov. 

"Kod mene je sve čisto i jasno"

Sin dugogodišnjeg direktora Cesta Šibenik i sam je prije petnaestak dana po drugi put postao ocem, no stranačke obveze nije zanemario. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poznajemo se vrlo dobro jer je on potpredsjednik Gradskog odbora, ja sam predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice i surađujemo i na ovim životnim problemima, ali i na onim političkim", rekao je Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.  

Svjestan da mu i životne i političke probleme može stvoriti afera poput one zbog koje je otišao njegov prethodnik, na to je pitanje Malenica imao spreman odgovor: "Mislim da je sve kod mene čisto i jasno".  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad postane ministar, to će se moći i provjeriti. Do tad ga treba potvrditi Sabor, najvjerojatnije na izvanrednoj sjednici - sljedeći tjedan.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo