ZDRAVSTVENO ISPRAVNA / Kamion s trupcima prevrnuo se u potok: Voda iz Zagorskog vodovoda se ponovno može koristiti za piće

Image
Foto: Marko Prpić/Davor Puklavec/Pixsell

Otkrivanje točnog uzroka onečišćenja, kao i relevantnih okolnosti vezano uz počinitelja, u nadležnosti je policije

18.2.2019.
16:05
Marko Prpić/Davor Puklavec/Pixsell
VOYO logo

Stručno povjerenstvo za vodu namijenjenu ljudskoj potrošnji, obavijestilo je u ponedjeljak Zagorski vodovod d.o.o. da smatra da se voda sa izvorišta Lobor te voda u mreži može smatrati zdravstveno ispravnom te da Zagorski vodovod d.o.o. može obavijestiti stanovništvo da se ista može koristiti i za piće.

Voda javnog vodoopskrbnog sustava Zagorskog vodovoda d.o.o. je zdravstveno ispravna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

U protekla četiri dana isprani su glavni magistralni cjevovodi, sekundarne mreže zahvaćenog područja, te je kontinuirano, već od prvih saznanja za onečišćenje, u sustav upuštana voda iz drugih opskrbih pravaca tako da je u spornom dijelu sustava voda više puta u cijelosti izmijenjena, stoji u najnovijoj obavijesti na stranicama Vodovoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrivanje točnog uzroka onečišćenja, kao i relevantnih okolnosti vezano uz počinitelja, u nadležnosti je policije. Zagorski vodovod d.o.o. ne raspolaže rezultatima policijske istrage.

Zagorski vodovod d.o.o. zahvaljuje svim građanima koji su pozivima i e-mail porukama iskazali zabrinutost i odazvali se pozivu za dostavom podataka o stanju na terenu,  kao i svim korisnicima na strpljenju i razumijevanju zbog ovog iznenadnog onečišćenja.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Zagorski vodovod d.o.o. zahvaljuje i svim javnim službama na brzoj reakciji i profesionalnoj suradnji.

Kamion s trupcima prevrnup se u potok

Podsjetimo, Zagorski vodovod je prošlu srijedu  obavijestio korisnike s područja općina Lobor, Mače, Bedekovčina i Sveti Križ Začretje te gradova Zabok i Zlatar da su zaprimljene prijave o neugodnom mirisu vode za ljudsku potrošnju, a policija je potom počela  s kriminalističkim istraživanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je potvrdila kako se u potok iz čijeg toka dolazi oko 30 posto kapaciteta izvorišta Lobor prevrnuo kamion s trupcima, ali ne mogu sa sigurnošću potvrditi i da je to uzrok onečišćenja.  Uzorci vode poslani su na analizu.

Vozač prevrnutog kamiona u telefonskom razgovoru za RTL  poručio je kako je policiji odgovorio na sva pitanja, ali i odbacio bilo kakvu krivnju za ovaj incident. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo