imaju popis lokacija / Kaltak za Danas.hr o tome kako će izgledati dan radnika Čistoće. Stotine pred podružnicom, izašli prvi kamioni

Image
Foto: Slvane Branislav Babić/Davorin Višnjić/ Picsell

Radnici Čistoće su se prijavili sinoć na posao, ali nisu izlazili na teren. Bili su u krugu podružnice. Stajali i nisu ništa radili, ali su bili na svojim radnim mjestima, kazala je

26.1.2023.
8:59
Slvane Branislav Babić/Davorin Višnjić/ Picsell
VOYO logo

Čelnica Sindikata Čistoće Mirjana Kaltak potvrdila nam je jutros da će sve smeće oko bolnica, vrtića, škola, staračkih domova, studentskih domova i Domova zdravlja danas biti pokupljeno.

"To su poslovi koji se ne smiju prekidati ni za vrijeme štrajka. Smeće oko tih ustanova će danas biti pokupljeno. S tim poslom se ne staje ni kad je regularni, legalni štrajk.
A ja smatram da se ovo ne može smatrati štrajkom, ovo je spontano zaustavljanje rada. Ovo je jedan revolt, bijes što se neke stvari već godinama trpaju pod tepih. Nezadovoljstvo uvjetima rada i plaćama ", kazala je za Danas hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
direkt s trećom smjenom /

Stigli su na posao, provukli karticu i ostali ispred Čistoće

Image
direkt s trećom smjenom /

Stigli su na posao, provukli karticu i ostali ispred Čistoće

Radnici Čistoće su se prijavili sinoć na posao, ali nisu izlazili na teren. "Bili su u krugu podružnice. Stajali i nisu ništa radili, ali su bili na svojim radnim mjestima", naglasila je Kaltak.

Za sada, istaknula je, neće imati nikakvih sastanaka i pregovora. Kaže da ih nitko nije zvao na nikakve razgovore. U krugu podružnice trenutno tako stoji nekih 700, 800 radnika i čeka…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnik Čistoće Anis Bajrić kazao nam je da su prvi kamioni izašli na teren.

" Situacija je jasna, nismo dobili što smo tražili. Samo ćemo pokupit smeće ispred bolnica, vrtića, škola, staračkih domova, studentskih domova i Domova zdravlja i državnih institucija", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da se nada da će štrajk završiti do današnje sjednice Gradske skupštine te planira pitati oporbu hoće li im dati podršku za poskupljenje komunalne naknade kako bi riješili problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo