Kalmeta: Ministar nije odgovoran za krađe

Ministar Kalmeta tvrdi da ništa ne zna o povećanju cijene izgradnje kilometara autocesta i visoke cijene izgradnje WC-a.

4.1.2011.
19:44
VOYO logo

Potpredsjednik HDZ-a i ministar Božidar Kalmeta na izvanrednoj konferenciji za tisak u HDZ-u rekao je da podupire podupire istrage, ali ne samo slučaju izgradnje skupih kilometara autoceste, već na i svim drugim slučajevima te se nada kako će istrage naći krivca ili krivce koji će biti kažnjeni.

Kalmeta smatra da posao ministra nije da kontrolira i da bude odgovoran ako netko u nekom poduzeću nešto krade, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To ne prihvaćam niti je to funkcija ministra", rekao je Kalmeta, dodajući da je funkcija ministra "strateške" naravi.

Na upit je li mu bilo nešto sumnjivo kratko je odgovorio da nije jer, da mu je bilo nešto sumnjivo, on bi to odmah prijavio kao i u drugim slučajevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik stranke Branko Bačić na pitanje je li HDZ proveo unutarstranačku istragu vezanu za crne fondove o kojima navodno istragu vodi i USKOK samo je kratko kazao da ne može komentirati USKOK-ove.

Milinović, Kalmeta, Bačić i član predsjedništva HDZ-a Jasen Mesić pozvali su predsjednika Nacionalnog vijeća za praćenje borbe protiv korupcije Željka Jovanovića da podnese ostavku jer koristi svoju funkciju kako bi pogodovao članovima SDP-a protiv kojih se vode istrage, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović ustvrdio je konferenciji za novinstvo u Rijeci da HDZ-ova "priča o nultoj toleranciji na korupciju pada na prvom koraku" jer, kako je rekao, "vlada predstavlja školski primjer klijentelizma i političke korupcije".

"U toj vladi sjede klijentelisti koje više ne povezuje čak ni bilo kakav ideološki zajednički nazivnik, nego samo goli osobni i stranački interesi", istaknuo je Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako Vladi ne može pomoći nikakva rekonstrukcija kad u njoj ostaje "ministar korupcijske klime Kalmeta, a njegov državni tajnik Bačić, koji je šutke pratio nastanak blagodatne korupcijske klime, postaje novi ministar".

"Hrvatska u 2011. nije ušla s rekonstruiranom vladom, nego s rekontruiranim izbornim stožerom HDZ-a" koji će se sljedećih mjeseci koristiti proračunskim novcem za svoju predizbornu kampanju", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić poručio je premijerki Jadranki Kosor da pokuša biti uspješnija nego dosad te da rastereti gospodarstvo prenoseći teret s doprinosa za zdravstvo na poreze od imovine.

Vodstvo splitskog SDP-a je pak optužilo ministra kulture Jasena Mesića da je, u vrijeme dok je obavljao dužnost državnog tajnika u tom ministarstvu, počinio "kulturocid" nad Splitom jer je, kako je rekao, "kumovao" da se arheološki nalazi ispod Rive zatrpaju ispod betonskih ploča. (Hina)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201101040059006 arti-201101030670006

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo