Kakva nas sudbina čeka iduću godinu?

Saborski zastupnici raspravljat će o amandmanima na proračun za iduću godinu. Očekuje se žustra rasprava, kao i prilikom predstavljanja proračuna.

4.12.2013.
7:48
VOYO logo

Premijer Zoran Milanović prije tjedan dana predstavio je proračun za iduću godinu s planiranim deficitom od gotovo 17,5 milijardi kuna. Javni dug će doseći 195 milijardi kuna. Premijer je najavio bitku za ostvarenje gospodarskog rasta i izvlačenje iz krize, a za to je zatražio i potporu zastupnika proračunu.

''Vrijeme je da se prestanemo uzdati u čuda, ekonomske trikove i sve druge trikove. To je za djecu. Iduće dvije do tri godine nastavit ćemo se otvoreno i odgovorno suočavati sa stvarnošću koja je dugo bila potiskivana, pa stoga i neuroza danas. Neće nam biti lako jer su posljedice dugogodišnje neodgovornosti i obmanjivanja ozbiljne'', rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ov Josip Borić zamjerio je Vladi što je dopustila Bruxellesu pokretanje postupka prekomjernog deficita.

''Predali ste naše financije u ruke europskih birokrata bez ikakva otpora'', poručio je Borić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pišite nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo