GLUMAČKI DEBI JADRANKE KOSOR / Kako se bivša premijerka snašla na daskama koje život znače?

Da za nove izazove nikad nije kasno, pa čak ni nakon prilično burne političke karijere, sinoć je u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti pokazala Jadranka Kosor. Kontroverzna predstava "Sedam", u kojoj je jednokratno odigrala jednu od glavnih uloga, u bivšoj je premijerki probudila neočekivanu tremu. Kako se snašla kao glumica i misli li se nakon politike detaljnije baviti glumom?

24.11.2013.
17:50
VOYO logo

Nakon tisuća govora pred milijunima ljudi tijekom političke karijere, JadrankiKosor su se u kazališnoj predstavi "Sedam" odsjekle noge! Dokumentarna drama odigrana u Muzeju suvremene umjetnosti temelji se na intervjuima sedam aktivistica za prava žena, a Kosor je utjelovila Irkinju InezMcCromack.

"Osjetila sam da mi je malo glas zadrhtao, ali to je ipak zbog određene vrste napetosti. Nije bilo jednostavno, ali nakon možda prve minute, kada sam imala tremu, mislim da je bilo dobro. Dobro sam se osjećala i iako smo relativno malo probali nekako smo postali vrlo brzo tim", priznaje bivša premijerka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon karijere hrvatske premijerke, Jadranka je sve češće viđena na filmskim premijerama i festivalima. Kako nam je rekla, ne samo da želi nastaviti s glumom - u toj misiji ima i veliki uzor.

"Meryl Streep svakako. Još mi je dodatno draža nakon što sam doznala da je i ona bila angažirana oko 'Sedam'", kaže Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U predstavi su sudjelovali i ministrica kulture AndreaZlatarViolić, predsjednica udruge B.a.b.e. SanjaSarnavka, novinar AleksandarStanković, prva intendantica u povijesti hrvatskog kazališta ManiGotovac, član kraljevske obitelji iz Nigerije princ WaleSoniyiki i jedina školovana glumica u ovoj priči - zvijezda naših "Tajni" KsenijaPajić.

A da je sedam protagonista ove predstave doista bilo sjajno, bez obzira na tremu, potvrdila je i redateljica predstave Hedda Krausz Sjögren koja je povodom ove izvedbe došla u Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tema predstave pokrenula je i dobru staru raspravu - koliko su u Hrvatskoj žene ravnopravne s muškarcima.

"Ja nisam primijetila da sam diskriminirana i sretna sam što sam ovdje rođena", izjavljuje Ksenija Pajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ravnopravnost u Hrvatskoj predstava je učinila što je mogla. Svoj put nastavlja prema Kosovu i Srbiji, a naša bivša premijerka, kojoj se pozornica očito omilila, sigurno već traži novi glumački projekt!

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo