rtl doznaje / Detalji afere Groblje: Poduzetnik Bukovec je došao u Poglavarstvo izbezumljen i na rubu suza. Za radove nisu postojali računi, ugovori...

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Informaciju da je Bukovec došao u Poglavarstvo danas je u Gradskoj skupštini novinarima otkrio gradonačelnik Tomislav Tomašević

15.7.2021.
13:29
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Kako RTL neslužbeno doznaje iz Gradske uprave Zagreba, Nenad Bukovec, vlasnik tvrtke Prigorac-građenje, koja se spominje u okviru uhićenja bivšeg direktora Graskih groblja Patrika Šegote, je tjedan dana nakon mandata nove vlasti došao u Poglavarstvo i tražio novac za radove nakon potresa na četiri lokacije.

Izgledao je vidno izbezumljen, na rubu suza. Za radove nisu postojali računi, ugovori... Molio je da zovu Gradska groblja da mu plate. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Čeka se dežurni sudac /

Uskok za bivšeg šefa Groblja i njegovu sestru traži istražni zatvor, objavljeno za što ih se tereti

Image
Čeka se dežurni sudac /

Uskok za bivšeg šefa Groblja i njegovu sestru traži istražni zatvor, objavljeno za što ih se tereti

Riječ je o radovima nakon potresa na Mirogoju, Markovu polju, Kašini i Gornjem Vrapču. Radovi su obavljeni, a pušteno mu je na plaćanje samo za Gornje Vrapče nakon što su dva neovisna vještaka izašla na teren i utvrdila istu cifru od 87 tisuća kuna. Za ostalo nije jer nije usuglašena cifra.

Koliko je točno Bukovec tražio, u gradskoj upravi trenutno ne znaju. Kažu više stotina tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Informaciju da je Bukovec došao u Poglavarstvo danas je u Gradskoj skupštini novinarima otkrio gradonačelnik Tomislav Tomašević. Poduzetnik je preminuo prošli tjedan, a navodno je, prema pisanju medija, počinio samoubojstvo. 

"Bukovec je dva puta nenajavljeno banuo u ured zamjenika Koralaeta i zahtjevao svoja potraživanja. Pokušao je doći do naplate od Gradskih groblja, međutim nisu postojali nikakvi dokumenti prema kojima bi se to naplatilo. Koralaet ga je uputio dalje u službe, na gradska poduzeća. Nije me iznenadilo sve što se kasnije dogodilo s USKOK-om," kazao je Tomašević na konferenciji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, uz Patrika Šegotu je uhićena njegova sestra Tamara Šegota zbog sumnjivog  poslovanja preko tvrtke Notitia s poduzetnikom Bukovcem. Zbog koruptivnih kaznenih djela uhićen je i pomoćnik direktora u Gradskim grobljima Drago Pleša te dvije djelatnice Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama. Za Patrika i Tamaru Šegotu zatražen je istražni zatvor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo