PRALJAK U JEDNOM OD POSLJEDNJIH INTERVJUA PRIJE ODLASKA U HAAG: / 'Sloboda se branila smrću, smrt mojih vojnika daje mi mirnoću'

Image
Foto: Screenshot

Jedan od posljednjih intervjua Slobodan Praljak dao je u ožujku 2004. godine gostujući na Hercegovačkoj televiziji. Manje od mjesec dana kasnije već je bio u Haagu.

1.12.2017.
8:57
Screenshot
VOYO logo

Praljak je tada poručio da se sloboda brani smrću i da mu smrt njegovih vojnika daje mirnoću odlaska u Haag.

"Ja sam prepun njihove smrti, svaka moja stanica, svi dijelovi moga tijela su napunjeni smrću i nekih mojih prijatelja koji su umrli ranije, onih koje smo zvali hrvatski nacionalisti u vrijeme komunizma, i ovih mladića koji su po svom opredijeljenju, po svojoj želji, a po mojoj zapovijedi, išli na bojišnicu, na crte", rekao je tada Praljak i ustvrdio da ih on ne zaboravlja te da žive u njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ja ih proživljavam i ničeg se ne bojim, svjestan činjenice da nijedan sud koji bi smjerao na minimum pravednosti ne bi mogao prigovoriti ničemu što smo mi radili, onoliko koliko smo mogli", rekao je.

Odmah je voditelju Ivanu Bakoviću jasno rekao da od pravde neće bježati jer je Haški sud moćna institucija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kakav god križ bio, ja ću ga ponijeti. Ja se ne idem tamo samo žrtvovati. Svijet funkcionira kao jedno veliko zlodjelo u kome se svako malo pojavljuju brzi djelitelji pravde. Izvitoperuju u okviru nekakvih interesa u kojima evo mi nismo u mogućnosti", govorio je Praljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo